Je bent hier
Home > Headlines > Tips: Milieubewust leven met het gezin

Tips: Milieubewust leven met het gezin

Milieubewust leven met het gezin hoeft niet moeilijk te zijn!

Onze ”ecologische voetafdruk” is veel te groot en wordt alleen maar groter. We belasten het milieu enorm met onze leefstijl en daar moeten we wat aan gaan doen. Probeer jij je kinderen milieubewustzijn bij te brengen? Milieubewust leven met het gezin hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij geven je wat handige en eenvoudige tips.

1. Douchecap
Een kwartier douchen is heerlijk, maar absoluut niet nodig. Spreek met je gezin af dat iedereen 6 of 7  minuten douchetijd krijgt. Op die manier leer je je kinderen (en man!) dat douchen is bedoeld om jezelf even te reinigen, en niet om er 20 minuten van te gaan staan genieten. Zo’n “douchecap” (een limiet op de douchetijd) is belangrijk voor het besparen van water. Het zorgt bovendien ook voor een kleinere energierekening.

2. Veel warme truien, weinig stoken
Maak het normaal in huis dat je in de winter dikke truien draagt. Desnoods enkel in huis. Want op die manier hoef je niet zoveel te stoken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor de portemonnee. Leer kinderen aan dat zij hun kleding op de temperatuur afstemmen zodat je het met 20 graden in huis al warm hebt, in plaats van met 22 graden.

3. Kledinghoeveelheid
We leven in een consumptiemaatschappij waarin kledingketens als Zara, H&M en Primark razend populair zijn. Deze ketens verkopen veel voor weinig. Maar al die kleding moet wel geproduceerd worden natuurlijk. Heel erg belastend voor het milieu. Spreek dus goed af met je kinderen hoeveel kleding zij mogen uitkiezen en hebben. Liever minder kleding van Bambooz (kids) of Bamigo (voor je man) dan heel veel kleding van de Zara of Primark. Consuminderen, zo noemen we het ook wel eens!

4. Veel fietsen, weinig autorijden
Breng je kinderen bij dat de auto er alleen is om afstanden af te leggen die per fiets echt te groot zijn. Alleen op die manier gaan kinderen de auto zien als “uiterste vervoersmiddel” en die fiets als meest gangbare vervoerder. Jong geleerd is oud gedaan!


Dit is een inspirerende samenwerking met Bamigo

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top