Je bent hier
Home > Headlines > Tips | Autovakantie (met kinderen)?

Tips | Autovakantie (met kinderen)?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om per auto naar hun vakantiebestemming te reizen. En gelijk hebben ze, want met de auto kun je zelf gaan en staan waar je wilt, kun je meenemen wat je wilt, heb je geen ellenlange vertragingen (op ellenlange files tijdens de ‘zwarte zaterdagen’ na dan), kun je genieten van wat je om je heen ziet en op de vakantieplek zelf ben je lekker mobiel. Ook ik ga dit jaar met de auto op reis. Maar hoe ga ik bijvoorbeeld mijn twee kleine stuiterballen urenlang achterin bezighouden? Ik ben op zoek gegaan naar wat autovakantietips en heb er een aantal op een rijtje gezet!

Verkeersdruktekalenders

Vermijd ‘zwarte zaterdagen’. Indien je enigszins de verkeersdrukte kunt/wilt voorkomen, download dan eens een verkeersdruktekalender via de ANWB (klik!) . Zo kun je in één oogopslag zien waar en wanneer je het beste kunt rijden of juist niet!

Zoethoudertjes voor de kids

  • Dit is vooral mijn ‘zorg’: hoe voorkom ik dat ze zich niet te snel vervelen of erger nog: elkaar gaan meppen? Met bijvoorbeeld een verrassingskoffertje! Koop voor ieder kind een koffertje waarin je wat leuke spulletjes stopt: tekenpapier, potloden, poppetjes, iets lekkers, vakatiespelletjesboek, of wat dat ook. Het koffertje kunnen ze dan mooi als ‘tafeltje’ gebruiken waarop ze kunnen tekenen. Er zijn ook zakken met vakken te koop, speciaal om aan de autostoel vóór hen te bevestigen. Stop er wat speeltjes in en voilà!
  • Stop elke twee uur om de benen te strekken. Vooral in Frankrijk zijn er veel wegrestaurants met kinderfaciliteiten.
  • Wat ook werkt: elk uur (of twee uur) een klein cadeautje geven waarmee ze zich kunnen vermaken. Zo houd je ze steeds bezig met iets nieuws en hebben ze steeds weer iets leuks om naar uit te kijken. Zijn ze nog te jong voor besef van tijd? Zeg dan bijvoorbeeld dat ze weer een klein cadeautje ontvangen als je in een bepaalde stad bent.
  • Als ze wat ouder zijn: reisspelletjes! Simpel, maar blijft leuk. Schaakspel, damspel, backgammon, ludo, kaarten en ganzenbord, het kan allemaal. Zet een emmer tussen twee kinderen in en het kan fungeren als tafeltje of, bij wagenziekte: kotsbakje. 😉
  • Eveneens leuk: het ouderwetse ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, luistercd’s, liedjes (expres fout) zingen, boekjes/verhalen voorlezen, elkaar moppen of raadseltjes vertellen, een ‘poppenkast-uitvoering’ vanachter de voorstoel voor het publiek op de achterbank…pff, van dat laatste word ik eerlijk gezegd al moe als ik eraan denk; je zou bijna vergeten dat vakantie ervoor is bedoeld om te ontspannen…hm, misschien is een portable dvdspeler of Nintendo DS ook wel zo handig om mee te nemen. 😉
  • Het wat-neem-ik-onderweg-mee-lijstje

Denk bijvoorbeeld aan: paspoort of ID-kaart, kentekenbewijs, rijbewijs, verzekeringspasjes, groene kaart (verzekering buitenland), wegenkaarten, navigatiesysteem, gevarendriehoek, EHBO-set, zaklamp, plaid/deken, parkeerschijf, contact geld, alarmnummers, vakantieadres, mobiele telefoon (die vergeet ik nooit!) vochtige doekjes en, je weet maar nooit, toiletpapier! En wat al snel wordt vergeten: check of er voldoende olie, water en ruitensproeier is en dat de banden goed zijn gevuld met lucht. Niets is zo benzineslurpend als rijden op te zachte banden.

Nog meer tips? Bezoek dan eens de volgende links:

www.anwb.nl

http://vakantie.10-tips.nl/10-auto.html

http://www.euroreizen.be/nl/tips/autovakantie.htm

http://www.carrefour.eu/verzekeringen/carrefour_reisbijstand_tips.html

Fijne vakantie en vooral: prettige reis!

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Tips | Autovakantie (met kinderen)?

  1. jeetje wat een planning! Wij hoeven gelukkig maar 1,5 uur te rijden naar onze vakantiebestemming, Renesse, maar merk wel dat de kinderen het dan al zat beginnen te worden! Volgend jaar willen we naar het buitenland, maar het word waarschijnlijk toch vliegen…
    We nemen de wachttijden wel voor lief! hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top