Je bent hier
Home > Headlines > Once Upon A Time

Once Upon A Time

Gisteren was het dan zover, 12-12-12. De dag dat, naast de vele trouwerijen die plaatsvonden, de Nederlandse tv-kijkers kennis maakten met de Amerikaanse topserie Once Upon A Time. Er werden in plaats van één maar liefst twee afleveringen uitgezonden.

Once Upon A Time begint in onze wereld met een vrouw genaamd Emma. Emma is een jonge vrouw zonder familie en vrienden, die op haar verjaardag, tijdens het uitblazen van het kaarsje op haar taartje wenste zij dat ze op haar verjaardag niet alleen wilde zijn. Op hetzelfde moment werd er aan de deur geklopt en toen zij open deed zag ze een 10-jarig jongetje dat beweerde haar zoon te zijn die zij tien jaar geleden ter adoptie afstond. Emma deed wat de meeste vrouwen in haar situatie zouden doen en bracht het jongetje terug naar zijn moeder. Onderweg vertelde het jongetje, genaamd Henry, haar over zijn bijzondere sprookjesboek. Hij vertelde haar over zijn woonplek die onder een vloek staat en dat alleen zij de mensen kan redden.

In de sprookjeswereld begint de serie met de trouwerij van Snow White en Prince Charming. De boze heks, de stiefmoeder van Snow White, die zich door Snow White verraden voelt en hierdoor diep verbitterd is, ziet Snow White liever dood dan levend. Ze roept een zware vloek over de sprookjeswereld en hiermee ieder sprookjesfiguur naar onze wereld verbant, waar zij niet weten wie zij in werkelijkheid zijn. Weinigen wisten dat Rumplestiltskins deze zeer krachtige vloek gecreëerd had en wanneer het eenmaal losgelaten is dat het niet te stoppen zal zijn. Alle sprookjesfiguren hebben in onze wereld een ander leven. Zo is de boze stiefmoeder de adoptiemoeder van Henry, is Snow White zijn Juffrouw en is Emma zijn biologische moeder en de dochter van Snow White die op haar achtentwintigste terug zou keren om de mensen uit de vloek te redden.

Once Upon A Time speelt zich af in twee werelden; die van ons en die van de sprookjeswereld. Terwijl Henry zijn uiterste best doet om Emma hem te laten geloven over de betovering en dat alles in het sprookjesboek echt gebeurd is, worden wij keer op keer terug genomen naar de sprookjeswereld waar wij te zien krijgen hoe alles tot stand is gekomen. Het eerste verhaal in de sprookjeswereld is die van Snow White en haar Prince Charming. Naarmate de serie vordert krijg je de verhalen van diverse sprookjes zoals wij deze kennen. Bijna alle klassieke sprookjes, zoals Snow White, Belle, Assepoester en nog veel meer worden vertaald. Wat alle sprookjesfiguren gemeen hebben is dat zij allemaal een deal met Rumplestiltskins gemaakt hebben en vroeg of laat de consequenties ervan moeten naleven. ‘Magic allways comes with a price’.

Once Upon A Time is een spannende serie die je terugneemt in de wereld van bekende sprookjes die aan de ander kant ook in onze wereld afspeelt. Houd je van sprookjes en magie dan is Once Upon A Time zeker aan te raden. Naast de twee afleveringen heb ik via youtube wat meer van deze serie bekeken. Volgende week zit ik zeker weer voor de buis, ik ben fan!

Once Upon A Time is elke woensdag om 20.30 uur op Net 5 te zien.

Heb jij de serie gezien of kende je het al en wat vind je ervan?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Once Upon A Time

  1. Ik heb deze ook gezien. Leuke start en ben erg benieuwd of het niet te lang dradig wordt. Ik haak meestal bij seizoen twee af als ik series kijk…

  2. Ik zit alweer klaar voor de aflevering van vandaag.
    Dat heb je ook nog, hopelijk blijft het spannend en niet langdradig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top