Je bent hier
Home > Headlines > Even tijd voor jezelf

Even tijd voor jezelf


Tegenwoordig wordt er veel van ons verwacht als moeder zijnde. Zodra we kinderen hebben, zijn we niet meer zoals vroeger alleen maar moeders. Vaak hebben we naast ons moederschap een baan, misschien fulltime, misschien parttime. Of je hebt je eigen zaak en je bent je eigen baas. Of je nu wel of niet werkt, wij, als moeders, hebben een druk bestaan. Tijd voor jezelf is iets wat zeldzaam is. Hoe kun je toch wat tijd voor jezelf nemen en genieten van de laatste zomerdagen?

Uiteraard hangt dit helemaal af van je situatie. Als je de mogelijkheid hebt om iets speciaals te doen, al is het maar voor een paar uur, zul je zien dat je batterij weer helemaal opgeladen wordt. Gaan je kinderen nog niet naar school, probeer dan een oppas te vinden voor een paar uurtjes. De meeste opa’s en oma’s vinden het heerlijk om tijd door te brengen met hun kleinkinderen. Gaat je kindje misschien naar een kinderdagverblijf – probeer jouw speciale verwenuurtje(s) in te plannen als ze daar zijn.

Als je niet veel vrije tijd hebt, is het niet gemakkelijk om iets te vinden voor jezelf. Het is waarschijnlijk al een tijd geleden en je bent misschien zelfs wel vergeten van welke dingen je zo kunt genieten! Een middagje sauna kan voor de één heerlijk zijn, terwijl iemand anders hier helemaal niet van kan genieten. Ga ideeën op doen, misschien vindt je zelfs online vrije tijd kortingsbonnen, waardoor je iets kunt uitproberen voor een klein prijsje.

Misschien ben je wel iemand die erg kan genieten van schoonheidsbehandelingen, een paar uur in een spa, of een heerlijke massage. We weten allemaal dat er aan dit soort behandelingen een (te) hoog prijskaartje kan hangen, misschien te hoog voor jouw budget. Je hebt inmiddels kinderen die veel kosten, waardoor prioriteiten zijn veranderd. Maar vrees niet: gebruik dezelfde zoekmachine op het internet en probeer Spa en Wellness kortingsbonnen te vinden. Op deze manier kan jij toch genieten van die ene speciale behandeling en helemaal tot rust komen.

We vergeten onszelf veel te vaak. Een leven als moeder wordt door niet-moeders vaak gezien als de ideale situatie. De hele dag niets doen, het huishouden bijhouden en de kinderen bezig houden. Wij weten dat dit (helaas!) niet zo is. Het huishouden is een ondankbare taak, zeker met kinderen die graag rommel maken. Kinderen vermaken is niet altijd gemakkelijk en vergt veel energie. En dan hebben we het nog niet over financiële stress. Probeer een dagje voor jezelf in te lassen – je zult zien dat je ervan opknapt en nog beter: je kunt de moeder in je héél even thuislaten en écht genieten!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Even tijd voor jezelf

  1. wat lijkt dat mij heerlijk, een dagje wellness…. Helaas voor mij voorlopig niet mogelijk in verband met financieel.
    zo nu en dan tijd voor jezelf nemen is zeker belangrijk. Hoe je deze invult is natuurlijk geheel aan jou.

  2. vroeger deed ik dat geregeld, met vriendinnen weg naar een beautysalon of wellness. Helaas tegenwoordig gewoon niet de tijd meer voor.

  3. hier ook een mama die geen tijd voor zichzelf neemt. maar ik werk snachts en das vrij rustig. dus dan kan ik tijdens het werk aan mijn hobby en kan ik wat internetten en tv kijken als ik wil. Dus dan kom ik helemaal tot rust! lang leven het werk in mijn geval haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top