Je bent hier
Home > Lifestyle > Gespot > Testing + Review: Yoomi fles

Testing + Review: Yoomi fles

Iedere ouder die de fles geeft aan zijn of haar baby zal weten hoe vervelend het soms kan zijn om een fles te verwarmen. Altijd op zoek naar een magnetron of een flessenwarmer. Een verwarmde voeding mag niet opnieuw verwarmd worden maar veel baby’s drinken niet zo snel en het laatste deel van de fles wordt koud. Dat probleem is nu opgelost.

Maak kennis met Yoomi, een fles en verwarmer in één.
Het Yoomi systeem bestaat uit een babyfles, flessenspeen, verwarmer en de Yoomi Pod. De Yoomi fles heeft een verwarmingselement dat je door middel van de magnetron (alleen met gebruik van de Pod) of au bain marie opwarmt. Doordat dit element in de speen van de fles zit, loopt de voeding er via vele kleine geultjes door en warmt het op. De voeding in de fles blijft koel en de voeding die langs het element is gekomen is inderdaad warm. Hierdoor zit je niet meer met het probleem van afgekoelde voeding. Ook blijft het element enige tijd warm waardoor je een voeding mee kunt nemen voor bijvoorbeeld onderweg.

Het is mogelijk een speciaal bakje aan te schaffen waardoor het element binnen twee minuten opgeladen kan worden in de magnetron. Op de site van Yoomi wordt geschreven dat het opwarmen binnen 60 seconden kan. Dit wordt de Yoomi Pod genoemd. Op het element zit een knopje dat rood is als het element koud is. Is deze opgewarmd dan is dit knopje blauw en is het klaar voor gebruik. Te warm geworden? Geen probleem…. Even onder de kraan houden en het koelt af.

De fles met element voelt zwaar in de hand maar hier heb je tijdens het voeden geen last van.
De vorm van de fles is mooi en de fles ziet er ook goed uit. Persoonlijk vind ik hem wel wat grof. De flessen bevatten 6 ventielen die lucht afvoeren om darmkrampjes effectief te voorkomen.De speen is een nabootsing van de borst. In de speen valt het element, maar het tepelgedeelte van de speen blijft zacht en hierdoor gaat het drinken gemakkelijk. Ideaal dus voor het combineren van de borst met de fles. Mijn zoon, die borstvoeding krijgt en afgekolfte melk uit een ander soort fles als mama er niet is, nam hem zonder enige probleem.

Ik keek erg uit naar het testen van de fles. Totdat ik hem binnen had en las hoe het in zijn werk zou gaan. Als je namelijk de pod (de speciaal bakje) niet hebt, duurt het 25 minuten om het element au bain marie op te warmen. En dit is met een hongerig en huilend kind natuurlijk niet handig. Gelukkig hebben de ontwerpers hier zelf ook aan gedacht. Mocht je deze fles aan gaan schaffen, dan raad ik je dus ten zeerste die container aan. Zonder de container gaat je element gegarandeerd stuk in de magnetron.

De fles is niet goedkoop, maar voor ouders die graag wat gemak willen omdat ze veel onderweg zijn, is het zeker een goede optie!

De prijzen van de Yoomi flesen variëren, de Yoomi Pod kost € 8,95.
Voor meer informatie bezoek: yoomifles.nl

Volg Mommyonline.nl via Bloglovin

3 thoughts on “Testing + Review: Yoomi fles

  1. ik heb dit gehad bij me jongste dochter Sanne. Ze wou absoluut deze flessen niet en gingen over op de difrax en avent.

  2. Vond de fles super handig klinken maar bij gebruik heb ik dus dat melk niet doorstroomt door de verwarmer.Heel vervelend dus als je ook nog een huilend kind hebt die naar het flesje staart.Soms stroomt ie wel soms niet ,laatste tijd dus helemaal niet.Vindt het wel een goede uitvinding maar ze zouden dus wel wat aan de flessenspeen en verwarmer moeten doen zodat dit soort problemen niet meer voor kunnen komen.Wandt nu heb ik er weinig aan..

  3. Beste Johanna,

    Wij zijn sinds kort de nieuwe verantwoordelijke organisatie voor Yoomi in de Benelux. Kunnen wij wellicht nog iets voor jou betekenen? Begrijp dat het een late reactie is maar wij kunnen altijd via de klantenservice 020-7008232 contact hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top