Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Testing: Etat Pur deel 2

Testing: Etat Pur deel 2

Om de werking van twee producten van Etat Pur te kunnen beoordelen ben ik dit tweetal aan het testen. Het gaat hier om de Pure Actieve Stoffen A20 en A23. De A20 voor ’s avonds en de A23 voor ‘s morgens. En voor het reinigen van het gezicht maak ik gebruik van de B03 cleansing milk.

Zowel de A20 als de A23 zijn vloeibaar en hebben een doorzichtig kleurtje. Qua geur zijn beiden niet zo sterk; de A20 heeft een subtiele frisse geur die heel snel verdwijnt, terwijl de A23 bijna geurloos is.
Van beide Pure actieve stoffen mag je voor je hele gezicht slechts vier druppels gebruiken. Hier schrok ik in eerste instantie van, want zijn vier druppels niet erg summier voor het gehele gezicht? Maar vier druppels bleek zeker voldoende te zijn; na enkele dagen gebruik hield ik zelfs wat over waardoor ik bepaalde plekken wat meer kon insmeren.

Stappen
1) Reinig je gezicht vorens het aanbrengen van de A20 of A23.

Voor het reinigen van je gezicht kun je een rond wattenschijfje gebruiken. Doe hierop een kleine hoeveelheid B03 cleansing milk en maak je gezicht ermee schoon. Naderhand afspoelen met lauwwarm water.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de reinigingsmilk als een soort vloeibare zeep te gebruiken waarbij je deze met je vingers op de huid inmasseert en daarna afspoelt. Ik weet dat er dames zijn die dit prettiger vinden.
2)Aanbrengen van de crème
Voor het hele gezicht: 4 druppels aanbrengen op de schone, droge huid.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je handen (vingers en nagels) schoon zijn.
De dosering (vier druppels) van de crème doe je op je handpalm, waarna je met je vingers (van de andere hand) de crème op je gezicht inmasseert. Bij het insmeren is het de bedoeling dat je telkens een klein hoeveelheid neemt, want meer als vier druppels wordt afgeraden. Dit herhaal je totdat je gehele gezicht ingesmeerd is. De crème moet tot volledige opname in de huid gemasseerd worden.
Na het aanbrengen van de Pure Actieve Stof kun je er voor kiezen om een dag- of nachtcrème te gebruiken. Dit doe ik zelf niet.

Zowel de A20 als de A23 smeren soepel en trekken heel snel in de huid, dat vind ik persoonlijk erg fijn.
Wat ik erg prettig aan beide crèmes vind, met name overdag, is dat het mijn gezicht niet droog laat aanvoelen. Het lijkt er zelfs op dat ik een verzorgende crème op heb. Naast de A20 en A23 gebruik ik bewust geen dag of nachtcrème met de gedachte om de werking van deze Pure Actieve stoffen beter te kunnen beoordelen. Het gebruik zonder andere crèmes is zeker goed mogelijk.

In de eerste week is er vanzelfsprekend nog niet veel verandering te zien. Wel zag ik al na drie tot vier dagen gebruik dat mijn gezicht in de loop van de dag zichtbaar minder vettig/glimmend is. Mijn gezicht is van zichzelf erg vettig, met name mijn voorhoofd en neus. Vaak moet ik dan ook tussendoor mijn gezicht ‘ontvetten’ om goed voor de dag te komen. Dit is gelukkig niet meer nodig. Mijn gezicht is nog wel vettig (met name mijn neus), maar niet meer in zo’n hoge mate als voorheen.

Na de tweede week van mijn behandeling kon ik al meer over de werking van deze twee Pure Actieve stoffen zien. Mijn gezicht bevat nog oneffenheden, maar wel is duidelijk te zien dat mijn gezicht vooruitgang geboekt heeft. Het oogt rustiger. Deze behandeling voorkomt helaas niet dat er nieuwe puistjes ontstaan maar het zorgt er wel voor dat de puistjes niet hevig zijn en dat ze sneller verdwijnen. Binnen twee á drie dagen is een nieuw puistje vaak weer verdwenen.
Op het moment bevat mijn gezicht nogal wat donkere vlekken veroorzaakt door puistjes. Ik ben dan ook erg benieuwd of deze behandeling, over een langere gebruiksperiode, hier effect op zal hebben. Ik ben tot dus ver tevreden met de behaalde resultaten en ik ben zeker benieuwd wat voor werking deze behandeling over bijvoorbeeld twee maanden op mijn gezicht zal hebben. Waar ik ook altijd erg benieuwd naar ben is het effect van crèmes op je huid nadat je ermee gestopt bent. Ik hou jullie op de hoogte.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Testing: Etat Pur deel 2

  1. het is mij niet helemaal duidelijk wat voor een product dit nu is? is het een schoonmaak product, is het een anti puistjes product of zorgt het voor een algehele verbetering voor elke huid?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top