Je bent hier
Home > Columns > Terugblik op het jaar 2013

Terugblik op het jaar 2013

goodbye 2013-Het jaar 2014 is al begonnen. Wat gaat de tijd toch snel. Zo aan het begin van het nieuwe jaar blik ik regelmatig terug op het afgelopen jaar. Het jaar 2013 lijkt wel voorbijgevlogen. Werken, een zoontje, een man, het huishouden en ook nog vriendinnen en hobby’s. Niet gek dat met deze invulling de tijd heel snel gaat. En dan vooral door de gezellige drukte van een kleintje van twee jaar oud waar ik samen met mijn man met veel liefde de zorg voor draag. Als ik terugkijk op het jaar 2013 denk ik vooral aan hem. Aan Senna, mijn lieve kleine dreumes van twee jaar oud.

Wat hebben mijn man en ik samen met Senna toch veel mee mogen maken het afgelopen jaar. 2013 was het jaar van ik ben twee en ik zeg nee. Het jaar van samen rennen door het huis, en het jaar van troosten als Senna verdrietig was. En wat kan ik er droevig van worden als ik mij bedenk dat deze tijd van kleine armpjes om mij heen en natte kusjes op mijn wang niet meer terugkomt.

De ontwikkeling van een kind vind ik het mooiste wat ik afgelopen jaar mee heb mogen maken. Zien hoe een baby zich ontwikkelt van hulpeloos naar een eigenwijze dreumes met een eigen wil. Zien hoe een kindje zichzelf verder mag ontwikkelen en steeds meer leert. Zien hoe je kindje zijn eigen “ik” leert kennen en zien hoe je kindje leert van de wereld om zich heen. Voor mij is dit het mooiste wat ik mee heb mogen maken het afgelopen jaar.

Als ik terugkijk naar het jaar 2013 zie ik mij vooral als moeder. Een gelukkige moeder die trots is op haar zoon en hem door het geven van heel veel liefde wil laten opgroeien tot een zelfstandig liefdevol persoon. Alhoewel ik verdrietig kan worden van de gedachte dat ik de eerste stapjes van Senna en zijn eerste woordjes niet nog eens kan meemaken, kijk ik vol verlangen uit naar zijn verdere ontwikkeling. Voordat ik het weet gaat hij straks naar de kleuterschool en daarna naar de middelbare school, wat zal dit allemaal spannend zijn.

Voordat je het weet zijn ze groot, hoor ik vaak om mij heen. Van mij mag dit nog heel lang duren.

Saskia HardemanSaskia Hardeman is getrouwd met Vincent. Samen hebben zij een zoontje genaamd Senna van 2 jaar oud. Naast de zorg voor Senna werkt zij als HBO verpleegkundige in de thuiszorg. Ook is zij eigenaar van  twinkelbella.nl waar zij dagelijks een artikel plaatst over beauty, lifestyle en alle andere dingen die haar bezig houden.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Terugblik op het jaar 2013

  1. Wat een leuke tekst! Haha en ja ze worden te snel groot! Van mij mag River ook nog wel even lekker klein blijven. Liefs

  2. Ik verbaas me ook dagelijks over de ontwikkeling van ons ventje. Pas 4 maanden en toch al zo’n kereltje.
    Super mooi geschreven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top