Je bent hier
Home > Columns > Teenslippers

Teenslippers

Inmiddels is het duidelijk wanneer het rokjesdag is. Rokjesdag is de dag dat alle vrouwen, zonder dit te hebben afgesproken, massaal met blote benen de straat op gaan. Niet gehuld in panty of legging. Niets verborgen.

Bloot is bloot en bloot blijft bloot, die dag.

Op deze dag wordt niet vals gespeeld. Er worden hoogstens een paar laarzen onder de rok gedragen. Of pumps. Want dat is dan weer het voordeel van laarzen. Je krijgt geen koude voeten. De eerste dag dat je een rokje aantrekt kan het best nog een beetje koud zijn. Laarzen voorkomen dan dat je bibberend op een terras zit. Immers, het rokje kan vaak nog een stukje naar beneden en de laarzen reiken veelal tot aan de knie.

Hoe anders is dit met teenslippers. Teenslippers staan voor mooi weer. De eerste dag met teenslippers op de fiets is een gok. De zon schijnt vrolijk naar binnen. Het rokje, of desnoods de jurk, kunnen vandaag. Maar hoe staat het met de slippers, met de blote voeten. Koude, blote voeten, betekenen koude benen. En koude benen staan voor een koud lijf. Daarnaast is het bij de blote benen slechts noodzakelijk om deze voor te bereiden, door hen te lijf t gaan met scheermes, wax, epilady of ontharings crème. De voeten vergen toch meer aandacht. Nagels moeten gevijld. Kalknagels moeten weken van te voren worden aangepakt.

Goed, het is veelal niet zo’n bloederig geheel als het ontharen der benen, doch het vergt wel de nodige aandacht. En laten we vooral de grote teen niet vergeten. Stel je zit in het zonnetje op een terras. Voeten in de teenslippers en je ontwaart plots een paar haren op je grote tenen. Oeffff. Je moet er toch niet aan denken. Nagellak moet op houdbaarheid worden gecontroleerd.Oude nagellak, die vaak nog sinds vorige zomer de tenen siert, moet worden verwijderd. Dat dit een hels karwei is, behoeft geen betoog. Nagellak koekt aan. En niet zo zuinig ook. Nagellak die al maanden zit al helemaal. In feite is een bezoek aan de pedicure in de meeste gevallen geen overbodige luxe.

Onze onderdanen moeten worden vertroeteld, in de olie gezet, alvorens de teenslipper te voorschijn kan worden gehaald. Daarom doen we het vaak de eerste weken nog met de pump of de laars. Desnoods met een ballerina. Maar in vredesnaam niet met Croques of een paar Uggs.

Teenslipperdag is in feite een heel erg nare dag. Een dag van winnaars en verliezaars. Een dag die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Net als rokjesdag. Maar dan een paar weken later.

3 thoughts on “Teenslippers

 1. Wanneer het buiten 20 graden is wil je natuurlijk niet met laarzen lopen, de tenen moeten ook gelucht worden. Maar het schijnt dat teenslippers helemaal niet zo goed is voor de voeten. Dat blijkt weer uit een Amerikaanse onderzoek. Door het ontbreken van ondersteuning en bescherming van de voet kunnen teenslippers veel last aan je voeten bezorgen zoals ontstekingen aan de achillespees.

  Het enige waar teenslippers eigenlijk echt goed voor zijn, is het voorkomen van een schimmelinfectie in het zwembad.

  Bovenstaand weerhoudt de mens natuurlijk niet om teenslippers aan te treden want wat zijn de alternatieven?

 2. Ik doe er niet aan mee..

  Teenslippers lopen zo beroerd.. als t je al lukt om op t zooltje te blijven staan en niet met je hielen er half naast te lopen.. Waardeloos schoeisel ( als t die naam al mag hebben)

  en in een rokje lopen met blote benen is ook niet aan mij besteed..

 3. Heerlijk, m’n slippers!!
  Die badslippers idd niet… maar ik heb Birkinstocks (neppers dan hoor) en die lopen echt heerlijk!!
  Als ze eenmaal aan zijn, wil ik ze ook niet meer uit tot de zomer is afgelopen!
  Maar het is wel waar ja… en rokje met slippers vergt heel wat voorbereiding ja… das volgens mij daqn ook het grootste nadeel aan de zomer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top