Je bent hier
Home > Headlines > Sinterklaas kan duurzaam, eco en fair!

Sinterklaas kan duurzaam, eco en fair!

Ook dit jaar zal er naar verwachting 700 miljoen euro uitgegeven worden aan Sinterklaascadeaus volgens MKB-Nederland. Wat zou het mooi zijn als er bij het kopen van een Sintcadeau meer rekening gehouden wordt met de materialen en de arbeidsomstandigheden waarin het speelgoed gemaakt wordt. Speelgoed waar aandacht aan is besteed, duurzaam, puur en eerlijk speelgoed wat rond de kerst niet al in de prullenbak is beland, is toch zoveel leuker om te geven en te krijgen? Tijd voor duurzame Sinterklaas cadeaus!

Ik hou ontzettend van de Sinterklaastijd, eerder donker, kaarsjes gezellig aan, lange wandelingen in het bos en knutselen aan de keukentafel. Ook uitzoeken van cadeautjes voor de mensen om me heen die me dierbaar zijn uitzoeken is erg leuk om te doen.
Dat wordt nog leuker geven (en krijgen) als cadeautjes met zorg zijn uitgezocht met aandacht voor mens en milieu. Gelukkig is er steeds meer aanbod en is eco bio en fair niet langer geitenwollen sokken speelgoed maar gewoon super leuk!
Natuurlijk hebben we het geluk dat we zelf een winkel en een informatief blog hebben en we proberen dan ook om spulletjes en ideeën te bedenken die én heel leuk zijn om te geven en te krijgen én ook nog eens een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de arbeiders die producten maken.

Er bestaat bijvoorbeeld speelgoed van duurzaam hout. Dit houten speelgoed wordt gemaakt van rubberbomen. Als deze bomen geen rubber meer geven, worden ze gekapt en wordt er speelgoed van gemaakt. Voor iedere gekapte boom worden er twee bomen teruggeplant.

Een ander idee is knutselspulletjes zoals klei, vingerverf, bijenwas krijtjes, waterverf, kleurpotloden en stiften op basis van natuurlijke materialen. Of geef eens een kip of een appelboom cadeau. Dit soort cadeautjes zijn zeker niet duurder dan andere cadeautjes en geven een extra warm gevoel.

Wil je wat concrete cadeau-ideetjes opdoen?
Houten speelgoed is er in dezelfde vrolijke kleuren als plastic speelgoed, bijvoorbeeld de houten Kiekeboe bal. Door de bal te rollen komen er vrolijke gezichtjes te voorschijn. Super leuk voor baby’s en dreumesjes om achteraan de kamer door te tijgeren of te kruipen.
Of voor de wat grotere kinderen een houten raket. Leuk alternatief voor de plastic varianten die overal verkrijgbaar zijn. Deze houten speelgoed raket is een soort puzzel die in en uit elkaar gehaald kan worden. In de raket zitten 2 astronaut poppetjes die je kunt zien als je de boven kant eraf haalt.

Er bestaan hele kleurige knutselspulletjes van natuurlijke materialen, zoals deze vingerverf die je kindje gerust in z’n mond kan stoppen of deze klei van bijenwas.

En het allergroenste is het natuurlijk om een super mooi gedicht en een bijzondere surprise te maken.

Geschreven door: Ageeth Hendriks van Greenjump.nl
Greenjump.nl is dé complete webshop met eco, bio en fair trade producten voor baby’s en kinderen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Sinterklaas kan duurzaam, eco en fair!

  1. Lyanne heeft vorig jaar met de sint en met haar verjaardag ook een aantal cadeautjes gekregen die ik bij de kringloopwinkel had gekocht en via marktplaats. Zo hoeven die dingen niet weggegooid te worden en hoever er geen nieuwe dingen te worden gemaakt waardoor het milieu (en onze portemonee) bespaard blijft. Voor dit jaar heb ik dus ook weer wat bij de kringloop gekocht. Jammer alleen dat de papa uiteindelijk toch nog met een groot nieuw cadeau aankwam. NIet alles krijgt ze 2ehands, maar zeker ook niet alles nieuw.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top