Je bent hier
Home > Columns > Column: Ronald de Boer…. weer vader!!!

Column: Ronald de Boer…. weer vader!!!

Steef  de BoerNee nee…….. het gaat hier niet over de ‘voetballer’, maar een klant van Astrid Grootscholten Geboortefotografie. Op 15 augustus jl. was Grootscholten bij de geboorte van zoon Steef. Hierbij volgt haar blog:
Aangezien dochter Lieke (bijna 2) met de keizersnede werd geboren, kozen Ronald en Annelies dit keer voor een geplande keizersnede. Het werd ook nog eens een ‘natuurlijke’ keizersnede. Het betekent dat de baby na de sectio bij de moeder op de OK mag blijven. Ook op de verkoever blijft de baby bij de moeder. Dat moeder en kind direct bij elkaar zijn na de geboorte is zeer gewenst voor het hechtingsproces.

De keizersnede van Annelies staat gepland die middag om 13.00 uur. Even ervoor arriveer ik in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Best wel weer spannend ook al mag ik dit keer helaas niet mee naar de OK. Dit was voor Annelies en Ronald best een tegenvaller. Na het zien van mijn andere ervaring op de OK, hadden zij zich zeer op dit feestje verheugd. Enfin, we zouden er het beste van maken om een zo compleet mogelijk verhaal op beeld te verkrijgen.
Aangezien een lichte spanning zeker in de kamer aanwezig is, praten we wat over koetjes en kalfjes.
Uit eigen ervaring weet ik dat aanstaande moeders hun oerkrachten gebruiken tijdens de geboorte van hun nazaten. Annelies echter deelt haar krachten – tijdens het wachten  –  met de optrekstang boven haar bed. Deze begeeft het ter plekke, zodat ze met buik en al weer terugveert in bed met een witte driehoek in haar schoot. Oefff… bijzondere manier van krachttraining hebben ze hier.
Na toch wat langer te hebben gewacht dan we in eerste instantie dachten, wordt Annelies om 13.45 uur opgehaald voor haar sectio op de 4e etage. Ik mag nog mee naar boven om te zien hoe ook Ronald wordt verkleed in zijn OK outfit. Vervolgens zie ik dat de couveuse wordt opgehaald, maar dan word ik  toch echt buiten gesloten.
Voor mij zit er niets anders op dan te wachten tot het gezin De Boer terug komt naar de kamer. Aan de verzorging in het ziekenhuis ligt het niet…. Een heerlijk kopje koffie wordt geserveerd. Ik vraag het personeel of ze bekend zijn met geboortefotografie. De antwoorden zijn wisselend. Hmmm, ik heb nog een hoop te regelen wat dat aan gaat…. Ook spreek ik de zuster die nogmaals heeft gebeld met de OK – op verzoek van Ronald en Annelies – of de fotograaf alsnog mee mag op de OK. Het mag helaas niet baten. Uit eigen initiatief heeft ze tevens nagevraagd of ik op de verkoever alvast wat foto’s kan maken, maar ook dat verzoek wordt helaas afgewezen. Wel heel lief dat ze het nogmaals probeert!!

Met mijn camera en een leesboek verstrijken de minuten. Ik durf de kamer niet te lang te verlaten, want stel je voor dat Ronald en Annelies eerder op de kamer zijn dan ik. Stiekem vraag ik de zuster of ze misschien al iets weet van een nieuw ‘Boertje..’, maar nee zo werkt dat blijkbaar niet.
Steef  de Boer 1Om 15.40 uur komen Annelies, Ronald en Steef terug op zaal. Wat een surprise….. een zoon Steef naast dochter Lieke. Steef komt al krijsend de kamer in. De couveuse gaat open en hij wordt meteen aangelegd bij moeder Annelies. Die zit blakend van geluk op haar kraambed. De keizersnede is haar zeer goed ‘bevallen’. Veel beter dan de eerste keer. Blijkbaar raakt een lichaam gewend aan het krijgen van baby’s. Het geluk straalt van beiden gezichten. Je kan het werkelijk zien in iemands ogen. Die glinsteren als felle sterren in een heldere hemel. Ik bezie dit alles door mijn zoeker en klik maar raak. Steef laat zich tussendoor goed horen. Een echte kerel van 4.225 gram. Het wegen vindt hij allerminst prettig. Daarna weer snel terug naar moeder. Nadat de kinderarts haar werk heeft gedaan, kleedt Ronald zijn zoon graag aan. Dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. Wanneer Steef is aangekleed is het het moment voor vader en zoon om lekker te kroelen. Daar maak ik natuurlijk uitgebreid foto’s van. Zo heerlijk om te zien.

Wanneer er gebeld is met het thuisfront, komt zusje Lieke al snel kijken naar haar kersverse broertje. Ze is duidelijk van haar stuk gebracht bij het zien van haar moeder in een vreemde ruimte, op een raar bed met een krijsende pop op schoot. Een klein kusje aan moeder Annelies kan er net vanaf om zich vervolgens weer stevig vast te klampen aan Ronald. Ook opa en oma zijn duidelijk zeer verheugd met hun kleinzoon. Gelukkig zijn er de blauwe muisjes die Lieke over de streep trekken om haar broertje nader te bekijken en hem een kusje te geven. Te gek!!
Wat een bijzondere middag met als prachtig cadeau voor Ronald en Annelies, een mooie Steef  de Boer. Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk met zijn viertjes !!!

astrid“Ik ben Astrid Grootscholten en moeder van drie kinderen en getrouwd met Leon. Ik ben sinds kort voor mezelf begonnen als geboortefotograaf. Jawel je hoort het goed, ik maak foto’s van bevallingen. Maandelijks kun je hier mijn ervaringen als geboortefotograaf in combinatie met mijn eigen moederschap lezen”.
Wil je meer weten over Astrid haar werk, neem dan een kijkje op haar site Astridgrootscholten.nl

2 thoughts on “Column: Ronald de Boer…. weer vader!!!

  1. Erg jammer dat je niet mee mocht naar de OK, maar konden jullie het niet van tevoren regelen?
    Mooie foto’s en wat een wolk van een baby.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top