Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Rimmel Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour

Rimmel Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour

Intussen zijn we al aardig op de hoogte van de nieuwe Rimmel Provocalips lipsticks, maar zoveel bloggers, zoveel meningen. Ik laat jullie vandaag weten wat ik van deze nieuwe lipsticks vind!

De Rimmel Provocalips zijn verkrijgbaar in 8 kleuren en ‘kiss proof’. Je brengt ze in twee stappen aan: eerst de kleur, die laat je opdrogen en dan breng je stap twee aan, een soort gloss, om de kleur als het ware ‘in te kapselen’ en de lippen te verzorgen. Daarna heb je urenlang plezier van je lipstick, heb je er geen omkijken meer naar en het belangrijkste: het geeft niet af! Dat is tenminste wat Rimmel belooft. Zou het ook echt zo zijn?

In elk geval doen ze me denken aan de Maybelline Superstay lipsticks en L’Oréal Infallible. Over die laatste schreef ik al eens een positieve review. Het enige nadeel van dit soort lipsticks is dat ze gedurende de dag aan de binnenkant gaan slijten. Vooral wanneer je iets vettigs hebt gegeten (al is het maar een boterham met worst) wil het nogal eens gebeuren dat je ongemerkt met een ‘open’ plek in het midden van je mond rondloopt. Gewone lipsticks kun je dan nog eenvoudig bijwerken, maar dat is anders met dit soort systemen. Een tweede nieuwe laag over de ‘oude’ (versleten) laag heen geeft veelal een rommelig effect. Het beste is om de restanten volledig te verwijderen en de kleur opnieuw aan te brengen.

Zouden de Rimmel Provocalips de houdbaarheid van de andere long lasting lipsticks overtreffen? Ik ben erg benieuwd.

Ik laat jullie twee kleuren zien: Dare to pink 110 en I’ll Call You 200. Naar mijn smaak zijn dit de meest veilige en bescheiden tinten uit deze collectie.

SAMSUNG CSC

De swatches. Boven Dare to Pink, onder I’ll Call You.
SAMSUNG CSC

De applicators werken fijn, ik kan er prima mijn lippen mee contouren. Aan de ene kant dus de kleur, aan de andere kant zit een soort balsem. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Dan de kleuren op mijn lippen. Ik vind deze kleuren echt prachtig! Beide zijn zeer gangbaar, maar de ene is heel bescheiden en de andere is iets opvallender, zonder te overdrijven.

SAMSUNG CSC
Dare to Pink
SAMSUNG CSC
I’ll Call You

De Rimmel Provocalips geven inderdaad absoluut niet af. Drinken, eten, zoenen, nergens blijft er lipstick achter. Pluspunt! Wat de houdbaarheid betreft merk ik een groot verschil tussen deze twee kleuren. Dat vind ik best gek. Ik heb beide kleuren twee keer aangebracht en beide keren is het me opgevallen dat de lichte kleur Dare To Pink sneller slijt dan I’ll Call You. Hoewel ik dat sowieso vreemd vind, had ik dat eerder andersom verwacht, al is het alleen maar omdat het slijten bij een fellere kleur meer opvalt. Bij Dare to Pink ziet de kleur er al na een uurtje of vier (waarbij ik ‘m ’s ochtends heb aangebracht) zo uit. Deze foto is vlak na de lunch genomen.
SAMSUNG CSC

Dat is niet verkeerd als je je mond gesloten houdt. Maar als je gaat praten, zie je dus dit.
SAMSUNG CSC

Persoonlijk vind ik dat niet zo fraai staan, zeker niet al na lunchtijd. En vreemd genoeg zit de fellere I’ll Call You er beter op na lunchtijd. Ik weet niet waar het aan ligt; misschien breng ik het niet goed op (te dik?)? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit niet alleen per kleur maar ook per persoon verschilt. Het hangt ervan af wat je eet, drinkt, kortom: wat je lippen op zo’n dag hebben gedaan en hoe vaak. 🙂

SAMSUNG CSC
Na 4 uur

SAMSUNG CSC

Ook hier zie je aan de binnenkant al snel een ‘slijtplek’, maar hier is het minder en gelijkmatiger dan bij Dare to Pink. Het valt natuurlijk ook wat minder op omdat het kleurverschil tussen de lippen en de lipstick niet zo opvallend is, maar toch vind ik deze slijtage beter.

Al met al ben ik niet ontevreden met De RIMMEL Provocalips. Ze blijven hoe dan ook beter zitten dan een gewone lipstick, ze geven niet af, de kleuren zijn prachtig, de applicators werken fijn en daarmee het aanbrengen ook. Maar naarmate de dag vordert slijten ze steeds een beetje meer, dat vanaf de binnenkant begint (logisch), en hoe (snel) dat slijten verloopt kan per kleur en per keer verschillen. Het verwijderen gaat niet gemakkelijk, maar dat lijkt me juist de bedoeling; het is immers een long lasting-product. Met een reiniger op basis van olie gaat het prima.
Eigenlijk zijn de Rimmel Provocalips dus niet wezenlijk anders dan De L’Oréal Infallible en Maybelline Superstay lipsticks, want ook deze lipsticks slijten gedurende de dag en hebben zowel voor- als nadelen. Als je het niet erg vindt om de kleur gewoon helemaal opnieuw aan te brengen zodra je het slijten te lelijk vindt worden, dan kun je veel plezier hebben van de pluspunten die de Rimmel Provocalips wél hebben.

De Rimmel Provocalips kosten € 11,99 per stuk en zijn te koop bij o.a. Kruidvat en Etos.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

2 thoughts on “Rimmel Provocalips 16HR Kiss Proof Lip Colour

  1. Ik vind de kleuren erg mooi maar de manier waarop ze slijten vind ik iets minder mooi, helaas! Dan heb ik toch liever een lipstick die ik vaker moet aanbrengen maar die er meteen in zijn geheel afgaat, haha 😀

  2. Mee eens, Amy! Maar ik heb bij andere bloggers betere resultaten gezien. Misschien scheelt het per persoon.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top