Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review – The Body Shop Hemp Hand Protector

Review – The Body Shop Hemp Hand Protector

Ooit werkte ik bij The Body Shop: van 2000 t/m 2007. Ergens in die tijd kwam een complete verzorgingslijn op basis van hennepolie. Toen al was de Hemp Hand Protector één van mijn The Body Shop-favorieten. Wat zeg ik: ik vond het de allerbeste handcrème ooit. Nooit eerder had ik zo’n fijne handcrème ontdekt en ook ná de lancering heb ik tot op heden nooit een vergelijkbaar product ontdekt. En nu het nog winter is – en de handen vaak droger zijn dan de rest van het jaar – wil ik nog even aandacht schenken aan deze kleine redder in nood.
Normaal gesproken is de verpakking zoals je op de afbeelding hierboven ziet; mijn tube heeft een limited edition-ontwerp door straatartiest EINE. Het kwam goed uit dat deze tube op de deurmat viel, want degene die ik zelf had gekocht was al lang op. Althans, de grote versie. Want er zijn ook kleine tubetjes van de Hemp Hand Protector te koop en die liggen overal half leeg in m’n huis te dwalen.

Want waarom is deze crème nou zo goed? Omdat mijn handen er gewoon enorm van opknappen. Toen ik nog in de winkel werkte, gingen we verhuizen en daar hoort natuurlijk het nodige opknapwerk bij. Schilderen, verven, schuren, lakken, schilderen, verven etc. In die tijd waren de verven nog niet allemaal op waterbasis, dus ik kreeg de verf enkel van mijn handen met terpentine. En een schuurspons. Niet erg best voor de huid natuurlijk, dus mijn handen zaten binnen de kortste keren tot bloedens toe onder de pijnlijke kloven.

Maar na een paar keer de tester uit de winkel te hebben gebruikt, waren mijn kloven binnen twee dagen helemaal verdwenen. Gewoon wég, compleet genezen. Dat was de eerste keer dat ik ‘m kocht en sindsdien heb ik deze vrijwel altijd in huis. Het geheim?

Zoals je ziet zit er aardig wat hennepolie in, het ingrediënt staat immers ver boven in de lijst. Dit zal ongetwijfeld hét ‘tovermiddel’ zijn waardoor mijn handen er na gebruik zo veel beter uitzien en aanvoelen. Maar wellicht is het vooral de combinatie/samenstelling van alle overige ingrediënten. Waaronder glycerine (vochtvasthoudend), vettige soorten alcohol en vetzuren, en zelfs ‘wonderboom’-olie (ricinus communis).  Er zit ook een aardige hoeveelheid parfum in, maar het irriteert niet (althans niet bij mij). De geur vind ik overigens niet lekker. Het is wat kruidig, beetje ‘natte aarde’-geur. Je moet er echt van houden. Maar omdat ik de crème zo goed vind neem ik die geur gerust voor lief.

De Hemp Hand Protector zit in een ‘metalen’ tube. Dat zit er stoer en robuust uit, maar ik had het zelf handiger gevonden als de crème in een plastic tube zat. Nadeel van dit soort tubes is namelijk dat er door de vouwtjes, gaatjes in kunnen komen waardoor het product eruit komt op plekken waar je dat niet wilt. Niet zo prettig als je een tube in je tas hebt zitten. Maar ook dat neem ik maar voor lief, omdat ik de crème zo ongelooflijk goed vind.

Hier zie je hoe vol en romig de crème is. Deze hoeveelheid is eigenlijk al véél te veel, want je hebt er maar een drupje van nodig per keer. Na gebruik voel je direct hoe goed de Hemp Hand Protector zijn werk doet, alsof je huid het opslurpt. Je huid is meteen gevoed en er blijft tegelijkertijd een soort beschermend ‘filmpje’ op de huid achter, maar niet dermate dat het irritant is. Niet zoals vaseline dat kan doen, wat echt op de huid blijft liggen en echt vettig aanvoelt.

Niet alleen in de winter komt de Hemp Hand Protector goed van pas, dit goedje is ook fijn na afwassen/schoonmaken of dus tijdens het klussen. Net wanneer je handen er behoefte aan hebben! Dus mocht je deze lifesaver nog niet eerder ontdekt hebben, dan zou ik toch echt even naar de winkel gaan.

Een tube Hemp Hand Protector van 100 ml kost € 13 en is – hoe kan het ook anders – (ook online) te koop bij The Body Shop.  

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top