Je bent hier
Home > Headlines > Favoriet: Mijn nieuwe moederfiets

Favoriet: Mijn nieuwe moederfiets

Zoals je onlangs in dit artikel heb kunnen lezen heb ik, na toch wel lang getwijfeld te hebben, definitief besloten mijn bakfiets weg te doen. Na vele jaren van trouwe dienst zijn wij als gezin de bakfiets ontgroeit en is het voor mij tijd om voor een ‘normale’ fiets te gaan. Het beste ding staat nog wel voor de deur maar gebruiken doe ik het niet meer. Als vervanger voor mijn bakfiets had ik mijn zinnen op een moederfiets gezet. En lang heb ik niet hoeven zoeken, deze mama heeft namelijk een gloednieuwe moederfiets!

Ik wist natuurlijk al enige tijd dat ik mijn bakfiets wilde inruilen. De vraag waar ik wel een tijdje over na moest denken was wat voor fiets ik ervoor terug zou willen. Nou ben ik, als het om fietsen gaat, niet bepaald veeleisend. Het fijne aan mijn bakfiets vind ik, naast dat het meer kinderen kan vervoeren, de lage instap maar ook de brede stuur. Voor mij is het belangrijk dat een eventuele nieuwe fiets op zijn minst een lage instap heeft, maar als het even kan dan heb ik natuurlijk liever zowel een lage instap als een brede stuur. En dat vond ik terug in een moederfiets.

Dat ik niet veeleisend ben bleek toen ik in de eerste beste fietswinkel was hier in de buurt, onze vaste fietsenmaker, en bij het zien van de eerste beste moederfiets enthousiast werd. Helemaal nadat ik een proefritje had gemaakt. De zoektocht was kort maar verder zoeken vond ik niet bepaald nodig. In mijn hoofd had ik mijn fiets gevonden. Niets verder zoeken, niets een nachtje erover slapen. Nee, dit wordt mijn nieuwe fiets. Zo gezegd zo gedaan en welkom nieuwe fiets!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is mijn nieuwe mamafiets…

Sinds ruim een weekje ben ik dus de trotse eigenaar van een heuse moederfiets en wat ben ik er blij mee! Dit is de Altec Sweet N3 Titan moederfiets. De fiets ziet er leuk en stevig uit en de donkere kleur bevalt goed. Het heeft zowel een in de hoogte verstelbaar zadel als stuur en dat is voor mij als ‘kleine’ vrouw prettig. De fiets heeft verder een lagere instap waardoor ik, net als bij mijn bakfiets, er makkelijk op kan stappen. Daarnaast heeft het een brede stuur met stuurslot waarmee de stuur vastgezet kan worden. Dit is met name handig wanneer mijn jongste op of van de fiets gaat. Of wanneer ik boodschappen aan het stuur hang. Het stuurslot voorkomt dat het stuur gaat draaien/wiebelen en dat de fiets omvalt. Verder heeft het stuur een schuimrubberen bescherming, op winterse dagen zoals nu is dit heel prettig. Ook erg fijn aan de mamafiets is dat het een stabiele dubbele standaard heeft voor wat extra stevigheid. Had ik al laten weten hoe blij ik ben met mijn nieuwe mamafiets? Deze mama is Heul blij!

Mijn gloednieuwe moederfiets is trouwens compleet met een zitje achterop voor jongste dochterlief. Zelfstandig op haar eigen fiets naar school fietsen doe we nog even niet. Dochterlief wilt toch nog liever bij mama achterop.
Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe moederfiets en het fietst ook zo fijn. Maar ik moet zeggen dat het voor mij toch wel weer wennen is om na vele jaren weer op een tweewieler te fietsen. Met name de stabiliteit van mijn bakfiets mis ik het meest. Waar ik met de bakfiets bij stoplichten niet van de fiets af hoefde te stappen moet ik dat nu wel doen. Blijven zitten zou natuurlijk ook wel kunnen, maar ik ben bang dat dat niet goed zal aflopen. Met boodschappen halen is het trouwens ook nog wennen. Met de bakfiets kon alles zonder moeite de bak in, nu ben ik nog met boodschappen aan het stuur aan het kloten. Dat zijn punten van de bakfiets dat ik mis. Desalniettemin ben ik heul happy met mijn moederfiets. Het is voor mij een verlichting dat ik zonder pijn de kids naar en van school kan brengen/halen. Mijn knieën worden nu niet meer zwaar belast en dat is heel fijn. Daarnaast zijn we nu ook sneller dan voorheen op school.

Mijn kinderen zouden zichzelf niet zijn als ze geen rondjes op mijn nieuwe fiets zouden maken. Zowel jongste van de jongens als oudste meid hebben al meerdere rondjes op de fiets gereden. En ook zij hebben het ‘goedgekeurd’.

Van de fietsenmaker kreeg ik bij aanschaf van mijn fiets overigens een ‘geluksmunt’ in de vorm van een euromuntje. Het is de bedoeling dat ik het muntje niet uitgeef en dan zal het mij geluk brengen. Alleen al de gedachte dat hij zoiets doet vind ik al erg lief. Het is leuk bedacht.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top