Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Sleek Face Form contouring and blush palette (Fair)

Review | Sleek Face Form contouring and blush palette (Fair)

SAMSUNG CSC

Dit Sleek contour palette is al een tijd uit en heeft mijn interesse vanaf het begin kunnen wekken, maar ik kwam de allerlichtste kleur (Fair) helaas nooit tegen in het schap in V&D. Online bestellen durfde ik niet, omdat ik bang was dat ik toch de verkeerde shade zou kiezen. Totdat ik iets mocht uitkiezen om te testen voor www.missgorgeous.nl, een leuke en overzichtelijke shop waar je allerlei beautyproducten kunt vinden van merken die je niet zo snel kunt vinden in real life-winkels. Dat liet ik me geen tweede keer zeggen! 😉

SAMSUNG CSC

Ik hoef het jullie vast niet meer te vertellen, maar voor degenen die dit product nog niet kennen: dit palette bestaat uit drie producten waarmee je de contouren in je gezicht kunt accentueren en/of corrigeren: Een matte bronzer, een highlighter en een blush in de prachtige kleur Rose Gold – die laatste is ook los te koop en staat bekend om een dupe van de populaire Nars Orgasm. Ik snap dat ze deze kleur hebben gekozen; het is een populaire blush van Sleek en terecht, want door de warme én roze gloed in deze blush kun je deze gemakkelijk combineren met vrijwel elke ooglook en staat het goed op bijna iedere huidteint.
SAMSUNG CSC

Ik ben geen kei in shapen, want shapen is een vak op zich. Met shapen kun je verbluffende resultaten bereiken: je kunt een lang gezicht korter laten lijken of een bol, rond gezicht iets smaller. Uit mijn ervaring als visagist en verkoopster bij The Body Shop kan ik je echter wel vertellen dat er een vaste regel is wat betreft make-up aanbrengen: donkere kleuren maken kleiner en duwen optisch naar achteren, lichte kleuren duwen optisch naar voren en maken groter. Dit palette is in mijn ogen prima geschikt voor mensen die nog niet veel ervaring met het echte shape-werk hebben, maar wel een beetje willen contouren en het subtiel willen houden zodat je het ook overdag kunt gebruiken, zoals ik.

SAMSUNG CSC

Sleek staat bekend om haar sterk gepigmenteerde oogschaduws, en dat is met dit contour-palette niet anders. Hier komt ook echt goed pigment vanaf! Chapeau!

SAMSUNG CSC

Aan de swatch op mijn arm te zien was ik even bang dat de matte bronzer te oranje zou zijn, maar dat valt in de praktijk erg mee, althans op mijn huid. Ik vind het ideaal dat ik nu eindelijk een matte bronzer heb, want tot nu toe heb ik alleen bronzers kunnen vinden met shimmers erdoor. Dat is mooi op de wangen en op het decolleté, maar niet echt op je voorhoofd, want juist daar wil je het zo min mogelijk laten glimmen. Ik merk dat ik deze bronzer prima kan gebruiken op mijn hele gezicht, daar waar ik extra schaduw wil aanbrengen maar ook gewoon een beetje kleur wil toevoegen.

SAMSUNG CSC

De highlighter vind ik ook zeer mooi. Het is een champagne-achtige tint die je altijd wel kunt gebruiken, dus ook los met een andere blusher. De shimmer is aanwezig, maar niet zo sterk als andere highlighters die ik al in mijn stash heb. Dat komt in dit geval juist wel goed uit, want in de blusher in dit palette zitten ook al shimmers; dat zou te veel van het goede zijn.

De producten heb ik aangebracht met mijn favoriete kwasten: Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek en 105 Luxe Highlight. Van Zoeva 127 heb ik zelfs twéé exemplaren: een voor warme tinten blush en één voor koele tinten (de ene kwast heeft een zilverkleurige omslag en de andere een koperkleurige, dat leek me wel handig om niet in de war te raken). Ik heb ze dan ook beide gebruikt: één voor de bronzer en één voor de blush. Aanvankelijk wilde ik mijn Zoeva 110 face shape gebruiken, een kwast speciaal voor shape-producten (zie bovenste foto), maar ik wilde harde lijnen voorkomen dus daar heb ik toch maar vanaf gezien.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Dan de resultaten op mijn gezicht! Op deze foto heb ik nog niets van dit palette aangebracht, verder wel alles, zoals foundation en poeder. Je ziet dat mijn huid nog vrij witjes en vlak is.
SAMSUNG CSC

Op deze foto heb ik alle drie de producten aangebracht. De bronzer net onder mijn jukbeenderen, maar ook langs mijn haargrens bij mijn voorhoofd (wat je hier niet kunt zien), langs mijn kaaklijn en daar waar ik gewoon nog een beetje kleur wilde hebben om de boel in balans te houden, zoals op mijn neus (als je in de zon gaat liggen kleurt je neus immers ook mee). De highlighter heb ik op de jukbeenderen aangebracht en de blush voornamelijk op de appeltjes van mijn wangen en dit alles een beetje geblend.
SAMSUNG CSC
Ik weet niet wat jullie vinden, maar ik vind het erg mooi! De bronzer is op mijn huid helemaal niet te oranje, maar geeft wel net een beetje meer warmte in mijn gezicht. Samen met het frisse van de highlighter en de warmroze gloed in de blusher vind ik dit een heel fraaie combi. Prima dagelijks te gebruiken ook, en zo’n palette is natuurlijk ideaal om mee te nemen op vakantie of een weekendje weg, want zo heb je drie producten bij je in één plat doosje (met spiegel). En natuurlijk kun je de producten ieder apart gebruiken.

PicMonkey Collage Sleek Contour

Ik ben ontzettend tevreden over dit palette, ik zal het dan ook vaak gaan gebruiken. Hoe de light-versie is weet ik niet, maar naar het schijnt is er niet veel verschil tussen Fair en Light. Alleen de bronzer is van de light-versie iets donkerder en koeler, en de highlighter juist weer wat warmer dan Fair, wat ik begreep. Mocht je dus nog een van de weinigen zijn die dit palette nog niet hebben, dan zou ik ‘m zeker aanschaffen!

Dit mooie en handige contour-palette is voor € 12,50 te koop bij Miss Gorgeous.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Review | Sleek Face Form contouring and blush palette (Fair)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top