Je bent hier
Home > Baby & Kind > Review: Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50

Review: Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50

LancasterZonlicht is gezond, mits met mate, maar er is één ding dat je sowieso beter niet kunt vergeten en dat is je kinderen royaal insmeren met een zonnebrandcrème wanneer ze naar buiten gaan. Onderschat de zonkracht dan ook niet; zelfs als ze gewoon eventjes buiten spelen kan de zon ongemerkt schade aanrichten. Het beste is om de kwestbare kinderhuid te beschermen met ten minste factor 30 en dit regelmatig herhalen.

De Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50 is, zoals de naam al aangeeft, een zonnebrandcrème speciaal ontwikkeld voor kinderen en heeft zonnefactor 50. Het bevat de beste UVA- en UVB-zonnefilters, provitamine B5 (panthenol) en andere hydraterende ingrediënten zoals glycerol en babassu-olie. Bovendien is het bestand tegen water en zand.

Een ‘crème’ is de Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50 eigenlijk niet. Het is een doorzichtige, niet vette, waterachtige substantie (zie foto), die je met een spray aanbrengt. Een zonnebrandcrème in sprayvorm vind ik niet handig, maar dat is persoonlijk. Naar mijn idee kun je het product dan minder goed doseren en volgens mij verdwijnt op deze manier de helft ervan de lucht in – zeker met een beetje wind erbij – en dus niet op de huid.

Wanneer ik zonnebrandcrème aanschaf koop ik daarom het liefst een fles of een tube. Je kunt daarbij dan precies zien hoeveel je gebruikt en hoe dik je het erop smeert. En dat is dan ook meteen het nadeel van deze doorzichtige gel; je kunt niet echt zien hoeveel je gebruikt en ik heb gemerkt dat, indien je te veel gebruikt, het zich als het ware ‘opstapelt’, met als gevolg dat je het spul er zo af rult terwijl je nog aan het smeren bent. Dit ‘rullen’ gebeurde al direct toen ik de spray op mijn décolleté aanbracht, waardoor ik het gevoel had dat mijn huid onvoldoende beschermd was. En dus ook de huid van m’n kinderen, ondanks de hoge beschermingsfactor. Daarbij trekt de gel naar mijn mening te snel weer in, waardoor de huid droog en trekkerig aanvoelt; iets wat ik juist niet wil (niet alleen bij mezelf maar ook niet bij m’n kinderen), zeker niet als je bedenkt dat de zon de huid ook al uitdroogt. Ik heb de voorkeur voor een iets vettere substantie die de huid merkbaar voedt, zodat de huid soepel en zacht aanvoelt, maar dat is wellicht een persoonlijke kwestie. Wanneer je een vette huid hebt, zul je een gel misschien juist aangenaam vinden.  Lancaster arm

Alles bij elkaar opgeteld vind ik de Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50 helaas geen aanrader. Ik had er meer van verwacht, aangezien Lancaster één van de betere merken is en gezien de prijs (normale prijs: € 31,-, speciale prijs: € 26,35) mag je dit ook wel verwachten. Het zonnebrandmiddel dat ik pas geleden nog kocht in de supermarkt en in de aanbieding was, vind ik prettiger.

Voor meer informatie over Lancaster producten www.lancaster-beauty.com

Feiten en fabels over zonnen.

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Review: Lancaster Sun For Kids – Invisible Mist SPF50

  1. Jammer he. Ik vind ook vaak dat die dure spullen niet goed zijn. Ik haal mijne altijd bij de action en die is prima. Voor de kids gebruik ik liever wel met een spuitje erop. Dat scheelt smeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top