Je bent hier
Home > Headlines > Movies to watch

Movies to watch

moviesIk houd van films kijken. Lekker onderuit gezakt op de bank met op de achtergrond snurkgeluiden van de kids en zelfgebakken popcorn een goede film pakken. Aan het einde van een drukke dag kan ik dan helemaal tot mezelf komen. Door drukte kom ik er helaas niet meer vaak aan toe om geregeld een filmpje te pakken. Maar desondanks heb ik afgelopen weken toch wel enkele films gezien die ik jullie zeker kan aanraden.

Twilight ‘breaking dawn part 2

http://youtu.be/5xOSoONDpY4

Ik ben een Twilight-fan maar zeker geen ‘die hard’, dat is mij wel duidelijk geworden. Toen het laatste deel ‘breaking dawn part 2’ uitkwam wilde ik deze dolgraag meteen in de bioscoop zien. Dit is er door drukte echter niet van gekomen. Aangezien ik alle Twilight-delen gezien heb is het alleen maar logisch dat ik de ‘ending’ ook zal willen zien. Inmiddels vele maanden later heb ik eindelijk het slot van Twilight gezien.

Twilight ‘breaking dawn part 2’ begint waar part 1 geëindigd is, dat Bella na haar bevalling in een vampier veranderde. Met behulp van haar man Edward probeert Bella aan haar nieuwe leven als vampier te wennen. Gek genoeg kost dit haar niet veel moeite, zij is zelfs de sterkste van de Cullens. Door een misverstand denken de Volturi dat ReneeEsmee een gecreëerd vampierkindje is. Ze zijn woedend en willen het kind dood hebben. De Cullens zijn hierdoor noodgedwongen hulp bij de andere clans gaan zoeken.

Snow White & the Huntsman

Snow White & the Huntsman wilde ik al een tijdje kopen maar steeds hield de prijs mij tegen. Toen ik het voor slechts 6 euro tegenkwam nam ik het mee en samen met manlief hebben we van deze moderne versie van het bekende sprookje genoten.

Zoals in de sprookjesversie wilde de Boze Koningin het hart van Snow White hebben zodat zij als de mooiste van het land verder door het leven kon, die zij voorheen altijd was. Snow White, die jarenlang door de kwaadaardige vorstin opgesloten was vluchtte voor haar leven. Om haar planning alsnog tot uitvoering te brengen huurde de Boze Koningin een jager in. Uit diverse hoeken krijgt Snow White hulp, waaronder de zeven dwergen. De jager keerde zich later tegen de Boze Koningin om samen met Snow White en haar volgelingen een einde aan de heerschappij te brengen.

Hansel and Gretel witch hunters

Ook deze film is een verfilming van een bekend sprookje, namelijk Hans en Grietje. Zoals in het sprookjesverhaal worden de twee kinderen door hun vader in het bos achtergelaten waar zij het snoepjeshuis tegenkomen. De kinderen snoepen van het huis en moesten het tegen de heks opnemen waarbij de heks om het leven kwam. Jaren later als volwassenen zijn Hans en Grietje gespecialiseerde premiejagers die op heksen jagen. Eén van de heksen blijkt een oude bekende te zijn die verantwoordelijk is voor hun achterlating in het bos.

Think like a man

http://youtu.be/RywDEKvRSxY

In Think like a man wordt het liefdesleven van vier vrienden door elkaar geschud nadat hun dames adviezen uit het boek van Harvey, een relatie expert, al te graag opvolgen. Als de mannen erachter komen dat ze door hun eigen soort zijn verraadden besluiten ze met voorkennis de rollen om te draaien en de vrouwen een lesje te leren.

Een romantische comedy met veel bekende acteurs en een goede cast waar ik echt van genoten heb. De film duurt ruim twee uur maar tot het einde toe was het leuk, grappig en boeiend. Het einde is weliswaar redelijk voorspelbaar maar dat maakt de film niet minder leuk. Het is gewoon een zogeheten feel-good-movie met scherpe dialogen. Think like a man is een hedendaagse film die zowel vrouwen als mannen zal aanspreken. Ik heb het samen met mijn man gekeken en ook hij heeft ervan genoten. Om deze film te kunnen waarderen moet je naast de sarcastische humor ook van de Afro-Amerikaanse humor houden en hier ik huis zit dat wel goed. Think like a man kan ik iedereen die in een relatie zit aanraden; wedden dat je jezelf in één van de vrouwen zult herkennen?

Welke van deze films heb je al gezien?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movies to watch

  1. Hansel and Gretel witch hunters vond ik ook een hele goede verfilming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top