Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Review – Gamila Secret Original Cleansing bar

Review – Gamila Secret Original Cleansing bar

Gamila Secret Original Cleansing barGrondlegster van Gamila Secret is Gamila, een vrouw van 74 jaar uit Galilee. De huidverzorgingsproducten van deze mevrouw zijn 100% natuurlijk, en sterren als Madonna (jawel) en Justin Timberlake zweren bij de producten van Gamila. Het heeft Gamila maar liefst  40 jaar van haar leven gekost om de juiste synergie tussen de kruiden te vinden, en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deze magische bar. Want behalve reinigende kwaliteiten zou dit stuk zeep ook over helende krachten beschikken en is het Gamila’s levensmissie dat iedereen kan genieten van een mooie, zachte en gezonde huid. De Original Cleansing bar is hypoallergeen, dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid of probleemhuid. Pluspunt is ook dat het niet getest is op dieren, en er geen parfum, conserveringsmiddelen en kleurstof is toegevoegd. De kleur van de zeep kan dan ook verschillen. Dit is afhankelijk van het seizoen waarin de handgemaakte zeep is gemaakt. De precieze ingrediënten zijn niet bekend want dit houdt Gamila uiteraard een “Secret”, iets wat ik ook zou doen als ik er 40 jaar over had gemixt, gekookt en slapeloze nachten over had gehad.Gamila Secret Original Cleansing bar 1Op naar de zeep. Het doosje vind ik er persoonlijk niet vrolijk uitzien. Erg naturel. Geen kleur. Wat eigenlijk kei goed past bij hetgeen er in zit, dus uiteindelijk begrijp ik deze keuze wel.  In het doosje tref ik een stukje zeep aan van pak hem beet 5 cm, bij 5 cm en een cm of 2 hoog. 115 mg om precies te zijn. Op het doosje lees ik dat je de zeep voor je hele lichaam kunt gebruiken en ook nog op verschillende manieren, namelijk:

–          In de douche
–          In het bad
–          Als scheercrème
–          Als gezichtsmasker

Gamila Secret Original Cleansing bar 2Ik besluit de zeep te gebruiken in bad omdat mijn huid wel wat helende krachten kan gebruiken en ik altijd aan het smeren ben met hormoonzalfjes van de dermatoloog. De bedoeling is dat je de zeep een paar minuutjes in het bad legt en hem erna weer eruit haalt. Het eerste dat me opvalt is de geur. Deze doet me denken aan die grote brokken zeep die vroeger op de basisschool aan de muur hingen op het toilet. Niet mijn favoriete geur, maar omdat ik denk aan de kruiden en planten die erin zitten, en het feit dat er geen parfum is toegevoegd, vind ik het niet heel erg storend. Het tweede dat me opvalt is hoe troebel het water wordt. Ik kan de badstop niet meer zien zitten, terwijl deze stop een zwarte kleur heeft. Na een paar minuten haal ik de zeep eruit. Ik installeer me in een schuimloos bad en wacht op de krachten. Na enkele minuten voel ik mijn huid enorm droog worden. Te droog. Zo droog dat ik al snel besluit de stop eruit te halen en het bad te laten vollopen met mijn eigen vertrouwde badspul. Het droge verdwijnt echter niet. Een paar uur na mijn badsessie voelt mijn huid nog steeds droog en trekkerig aan met links en rechts jeuk. Ik lees de verpakking en het bijgeleverde boekje nogmaals en ik lees dat er allergische reacties kunnen optreden en dat het gebruik dan uiteraard moet worden gestaakt. Of ik daadwerkelijk allergisch ben voor deze zeep of in ieder geval een geheim ingrediënt in deze zeep weet ik niet. Ik weet alleen dat het jeukt!

De Gamila Secret  Original Cleansing bar is verkrijgbaar bij Douglas en kost € 22,95,- voor 115 mg.

 

Geschreven door Sandy J. Sandy is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 6 jaar en Jake van net 3 jaar. En samen wonen zij in een dorp in Limburg.

3 thoughts on “Review – Gamila Secret Original Cleansing bar

  1. Heb veel positiefs over de producten van Gamila gelezen. Maar erg vervelend dat je mogelijk uitslag van de zeep kreeg, dat verwacht je niet snel van een zeep dat helend moet werken. Hopelijk is de jeuk inmiddels over.

  2. Ik heb de zeep en de olie van Gamilla Secret. Ik vind het echt een super product en kan niet meer zonder. Had erg last van acne en dat is een stuk minder sinds ik deze producten gebruik. Wel heel vervelend als je er uitslag van krijgt, maar gelukkig heb ik dat niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top