Je bent hier
Home > Baby & Kind > Review: Fantastic Foam Klei

Review: Fantastic Foam Klei

foam kleiMijn twee dames houden ervan om creatief bezig te zijn en hierdoor ben ik altijd wel op zoek naar producten die hun creativiteit prikkelen. Onlangs maakte ik kennis met de Fantastic Foam Klei-setjes en was benieuwd geworden. Velen van ons hebben in hun jeugd met klei gespeeld en anderen hebben het, naast ermee gespeeld te hebben, ook geproefd. Kleien is bij uitstek een leuke manier om de creativiteit van jonge kinderen te stimuleren, ware het niet dat het snel een kliederboel wordt. Ik moet zeggen dat we thuis geen klei hebben, want zoals veel ouders zit ik niet te wachten op vieze handen die ze vervolgens aan de muren afvegen, ja…zo’n typetje heb ik dus thuis.

Toen ik las dat de Fantastic Foam Klei een nieuwe generatie kleiproducten is, moest ik het wel testen. “Fantastic Foam Klei is een innovatief nieuw product dat klei heet, maar eigenlijk niks met de nadelen van bestaande klei te maken heeft. De kleurrijke Fantastic Foam Klei is lichtgewicht, zelfdrogend en zelfhechtend. Dus geen vieze nagels of sporen in het tapijt en in kleren.”

foamkleiHet leuke aan de Fantastic Foam Klei is dat je naast een emmer klei om zelf mee aan de slag te gaan en iets nieuws mee te creëren, ook kan kiezen voor een karakter met bouwtekening en de bouwvoorbeelden opvolgen. Samen met de kids ging ik met de bouwtekening van de leeuw aan de slag. Met deze set kun je stap-voor-stap een eigen leeuw maken en is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Foam klei 1De Fantastic Foam Klei komt zijn belofte na en is zeker fijn in gebruik. Het spul voelt heel apart aan (naar vloeibare foam), is licht van gewicht en laat zich gemakkelijk vormen. Een groot voordeel is zeker dat het niet aan de handen plakt of aan wat dan ook. Mijn jongste vond het namelijk veel leuker om de muur ermee te versieren en de stukken lieten zonder enig gedoe weer los en zonder sporen! Daarnaast heeft het spul een aangename geur.

foam klei leeuwIk ben zeker heel enthousiast over de Fantastic Foam Klei, zelfs mijn 12-jarige zoon heeft er even mee gespeeld. Wel is hij van mening dat het setje te weinig product bevat waardoor zijn leeuw nogal plat is geworden. Het enige nadeel dat ik heb ondervonden is dat wanneer je de kleuren aan elkaar vastzet het haast niet mogelijk is de kleuren weer van elkaar te scheiden. Aan de ander kant betekent dit ook wel dat het spul zich makkelijk laat mengen, waardoor je dus eenvoudig een nieuwe kleur kunt creëren. De gele kleur uit dit setje bijvoorbeeld, is na gebruik niet helder geel meer maar neigt meer naar oranje.

De Fantastic Foam Klei- producten zijn geschikt voor jongens en meisjes tussen de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Bij aanschaaf van een bouwtekeningmodel moet je wel op de moeilijkheidsgraad letten, ze zien er makkelijk uit maar ik kan me heel goed voorstellen dat het voor sommige kinderen (afhankelijk van de leeftijd) toch nog moeilijk is. De leeuw zal voor de meeste 4- en 5-jarigen nog aan de moeilijke kant zijn. Houd hier dus rekening mee; voor de rest een prima product voor het kroost om lekker mee aan de slag te gaan.

Fantastic Foam Klei is voor kinderen vanaf 4 jaar en wordt verkocht via www.fantoy.nl en in de betere speelgoedwinkels.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Review: Fantastic Foam Klei

  1. Wat een leuke klei, hier doen ze het allebei erg veel, krijg er wel een rommeltje van maar ze hebben plezier en die rommel opruimen komt daarna wel.

  2. Ziet er leuk uit. Goed om te weten dat er alternatieven zijn voor de standaard klei!

  3. Deze klei is echt een uitvinding, werkt perfect en er is nu ook een boek met allerlei voorbeelden beschikbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top