Je bent hier
Home > Columns > Column: Voorjaar en afvallen

Column: Voorjaar en afvallen

Voorjaar, de tijd van de opkomende bloemetjes, doorkomend zonnetje en lekkere warm wordende dagen. Helaas hebben wij er nog niet veel van gemerkt en het einde van april is in zicht.

De eerste pakketten bbqvlees liggen al in de vriezer! Ik heb er zon zin in. Vorig jaar hebben wij de hele achtertuin aangepakt om deze kind vriendelijk te maken. Een zomer lang dus niet in de tuin kunnen zitten. Nu is de jongste oud genoeg om ook lekker buiten wat te kunnen grutten dus laat de zon maar komen. We zijn ook gezegend met twee echte buiten kindjes. De oudste kan nu zelf in de tuin spelen en zo snel als de serreschuifdeuren open zijn is ze ook daadwerkelijk buiten te vinden. De jongste is er nog lang niet aan toe alleen buiten te spelen dus die mag nog niet zovaak als ie zal willen. Dit met de nodige brulconcerten tot gevolg.

Het voorjaar staat ook voor bijna zomer en dus weer in je bikini willen passen. Twee zwangerschappen en lang borstvoeding geven hebben mijn figuur, voor zover als ik al een figuur had, niet goed gedaan. Helaas zijn na de eerste de kilos die ik aangekomen was tijdens de zwangerschap blijven hangen. Na de 2e wel 14 kg afgevallen, lang leven een groot kind want die eet je gewoon helemaal op. Helaas zijn die 14 kg er weer bijgekomen.
Dus sinds vier weken heb ik besloten er heel wat kilos af te willen. Hiervoor heb ik mijn eetpatroon omgegooid en ben verantwoord en gezond gaan eten. Heeft niets te maken met een dieet, maar is gewoon gezond verstand. En 2 a 2,5 liter water drinken. En tot nu toe heeft het zijn vruchten afgeworpen. In drie weken tijd was ik 6 kg kwijt! Doordat het geen dieet is maar een verandering van je eet en leefpatroon is het ook makkelijk vol te houden en hoop ik geen jojoeffect te krijgen. Mijn doel is eerst 15 kg voor eind juli! Moeten we gaan redden zou ik zo zeggen. Dan pas ik mooi in een strak jurkje voor de trouwerij van mijn zusje.

Even een tip voor mamas die graag iets aan hun lijf willen doen maar geen zin hebben in zwaar sporten en erg moe worden. Pilates! Wat ideaal zeg! Oef…. en best heel zwaar. Zoek maar eens op pilates 30 min workout op YouTube!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top