Je bent hier
Home > Headlines > Review: creatief met mozaineke

Review: creatief met mozaineke

Heel gezellig, die kinderfeestjes, maar elk jaar stellen we onszelf weer de vraag: wat zullen we dit jaar eens gaan doen? Onlangs werd mijn dochter elf jaar en na het discofeest, de bowlingbaan, het speelkasteel en de trampolinezaal vond ik het tijd worden voor een creatieve middag, gewoon bij ons thuis. Ik speurde op internet en zo kwam ik de website www.mozaineke.nl tegen. Acht kinderen bezig te zien houden met mozaïeken, dat leek mij wel wat.

En inderdaad, deze vrouw doet het heel leuk. Vanaf 14.00 uur stroomde het clubje kinderen, onder wie zes meiden en één jongen, enthousiast en al joelend binnen. Ik deelde taart en limonade uit en de cadeautjes konden uitgepakt worden, waarna Ineke om 14.30 uur aanbelde. Ze stelde zich voor, legde uit wat de bedoeling was en de kinderen mochten kiezen uit diverse vormen om te bedekken met talloze stukjes tegel. Wilden ze een vlinder, een spiegel, een paard? Of toch liever de dolfijn of het hartje? Sommigen moesten er lang over nadenken, want kiezen tussen zo veel leuks is natuurlijk niet gemakkelijk.

En daar zaten ze dan, twee uur lang, te fröbelen en te kletsen. Met z’n allen aan de keukentafel, en in het midden een grote berg met stukjes gekleurde tegel. Elk kind kreeg daarnaast zijn eigen doosje met prachtige steentjes, om te gebruiken als bijvoorbeeld een oog of om de spiegel nog fraaier te maken. Aan het einde mochten ze hun creatie mee naar huis nemen, dus het geijkte verrassingszakje kon ik deze keer achterwege laten. Het enige wat ze na een dag of twee nog thuis hoefden te doen is voegen, met het voegmiddel en de gebruiksaanwijzing die ze meekregen. Om 16.30 uur ging Ineke naar huis. Daarna werd er patat gegeten en toen werden de kinderen weer opgehaald.

Het was even een kippenhok vol enthousiaste adhd’ers en autistische kinderen, maar het was een geslaagde middag en bovendien is Ineke wel wat gewend, zo stelde ze me gerust.
Kortom: ben je zelf nog op zoek naar een creatief feestje bij je thuis? Dan is Mozaïneke een absolute aanrader.

Voor meer informatie, mozaineke.nl

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

3 thoughts on “Review: creatief met mozaineke

  1. Wat een leuk idee! Is dit ook leuk voor jongens of is het toch meer voor meiden? Ik zie mijn jongens dit niet doen namelijk 🙂

  2. Leuk initiatief Yvonne, weer eens wat anders, vooral omdat ze het mee naar huis kregen. Zo hadden ze.allemaal een cadeautje!! en een creatieve middag!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top