Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Nailtrend | Furry Nails

Nailtrend | Furry Nails

In onze moderne wereld ontkom je er niet aan: trends. Trends komen en gaan en het is gelukkig aan jou om te bepalen of het een trend is die bij jou aansluit of dat je die, hoe leuk het er bij een ander soms ook uitziet, geheel aan je voorbij laat gaan.
In de wereld van nagels is het niet anders; de nageltrends wisselen elkaar in een rap tempo af en de laatste trend die zo van de runway is komen overwaaien zijn de harige nagels, of beter bekend als furry nails.

Waar ik dus dacht dat we, als het om nailtrends inmiddels alles wel gezien hebben, is onlangs gebleken dat ik mij zwaar vergist heb en dat het nog gekker kan.

Tijdens de New York Fashion Week kon je de furry nails op de runway bij verschillende modellen al zien. En zoals te verwachten bleef deze, als je het mij vraagt, enge nailtrend niet onopgemerkt en werd het zo de wereld in geholpen. Niemand minder dan co-founder & style director of CND Jan Arnold was de trendsetter van deze harige trend. Inmiddels is de furry nails op Instagram een heus ‘ding’ maar gelukkig in het straatbeeld nog niet populair.

De furry nail is net als een gewone nail art maar dan zijn de nagels met griezelige dierenhaartjes bedekt en zien ze er dus uit als de klauwen van een weerwolf. Naast de standaard lange uitvoeringen heb je ook de korte variant maar het feit dat de haartjes minder lang zijn maakt het er niet beter op.

‘You either love it or you hate it’. Wat verafschuw ik deze nageltrend. Voor mij persoonlijk kunnen deze dierenhaartjes niet snel genoeg begraven worden. Waarom….waarom….waarom is waar ik steeds maar aan moet denken. Waarom zou je in vredesnaam met haarballen aan je vinger rondlopen? En praktisch zijn ze bij verre ook niet te noemen. Een patatje oorlog wordt hiermee automatisch een patatje haarbal, stel je eens voor hoeveel van die haren in je mond verdwijnen. Of hoe het ding nat eruit ziet…

Van de fashion industrie moeten wij het (helaas) hebben, het grote deel van wat wij in het straatbeeld terugzien wordt tenslotte door hen bepaald. Maar ik denk dat we wel kunnen stellen dat ze met deze harige nageltrend veel te ver zijn gegaan.

In afwisseling op de griezelige haarballen zijn er ook gekleurde haren. Op verschillende websites wordt de furry nail trend met trollen haren vergeleken en ik kan alleen maar knikkend toekijken. Beoordeel zelf maar!

Wat vind jij van deze trend? Ben je van plan deze uit te proberen of laat je deze look voor wat het is?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top