Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Cargo Shanghai Nights palette

Review | Cargo Shanghai Nights palette

Oogschaduwpaletten ben ik pas gaan waarderen sinds ik beautyblogs lees en tutorials bekijk. Losse oogschaduwdoosjes vond ik persoonlijk juist heel prettig; zo kon ik zelf de kleuren samenstellen. Kleuren die ik ook écht gebruik, waar er in paletten altijd wel kleuren zitten die ik nauwelijks gebruik. Daar ben ik nu een beetje van teruggekomen. Paletten kunnen toch best handig zijn; vooral tijdens een weekendje weg of op vakantie; zo heb je veel kleuren in één doosje bijdehand.

Cargo is een high end-merk dat ik nog niet echt goed ken. Ik zie wel eens wat producten van dit merk voorbijkomen via YouTube-tutorials, en ik heb één Cargo blush, maar verder heb ik geen ervaringen met dit merk. Dit is dus mijn eerste oogschaduwpalette van Cargo.

Alleen al van de verpakking zelf word ik blij. Wat een waanzinnige kleuren! Ik ben nu wel erg benieuwd naar de kleuren binnenin.

Zo op het eerste gezicht word ik ook heel blij van de oogschaduwkleuren zelf! Ook fijn: ze hebben namen. Voor mij hoeft dat niet per se, maar het maakt een palette toch net even wat specialer. De doos is van stevig karton én er zit een spiegel binnenin. Nog een pluspunt!

De kleuren zijn overwegend warm. Alleen Skyline, Night Life en Jin Mao zijn koel. De combinatie van de kleuren vind ik uitgesproken divers, helemaal goed! Ze zijn allemaal geheel anders en door deze veelzijdige tinten kun je alle kanten op. De kleuren zijn niet uitgesproken donker, maar gelukkig zit er een zwarte kleur bij. Met ‘Night Life’ kun je je ooglook dan toch wat intenser/donkerder maken. De finishes zijn verschillend; er zitten zowel matte als glanzende kleuren tussen, wat ik ook een groot voordeel vind. ‘Bund’ en ‘Wai Tai’ zijn mooie overgangskleuren. ‘Neon’ en ‘Hu’ zijn goede highlighter-tinten.

Dan gaan we swatchen!

De bovenste zes kleuren op een rij (van links naar rechts): Wai Tai, Skyline, Bund, Lychee, Jin Mao en Neon. Ik vind vooral Lychee en Jin Mao erg mooi!

De onderste zes kleuren (van links naar rechts): Hu, Street Style, Ginger, Jade, Bar Rouge en Night Life.

De highlighter ‘Hu’ links op mijn arm, valt bijna weg, maar dat komt omdat mijn huid daar ook heel licht is. Want de swatches zijn wat mij betreft prima in orde! Heel intens is de pigmentatie niet, maar ze zijn intens genoeg en er valt goed met te werken. Je kunt de intensiteit goed opbouwen, ze zijn niet korrelig of te droog en ze zijn goed te blenden zonder dat de kleuren wegvallen.

En uiteraard heb ik er een ooglook mee gemaakt.

Op het bewegend ooglid heb ik Jade gebruikt, die op mijn arm overigens nogal grijs lijkt, maar in werkelijkheid is deze meer grijsgroen. In mijn arcadeboog heb ik een mengsel van Bar Rouge en Wai Tai aangebracht en Hu als highlighter gebruikt. Op de onderste wimperrand heb ik ook weer Bar Rouge en Wai Tai gemixt. Een eenvoudige look, maar dus ook eenvoudig te maken. Door de redelijk donkere ‘Jade’ wordt de ooglook een klein beetje smokey maar toch bescheiden genoeg voor overdag.

Ik vind het Cargo Shanghai Nights palette heel leuk en fijn in gebruik! De kleuren zijn divers en dus niet te eentonig. Het zijn geen ’13 in een dozijn’-kleuren maar toch heel gangbaar en goed te combineren. Niet te donker, maar wel donkerder te maken door de zwarte kleur, waardoor je zowel zachte als zwaardere ooglooks kunt maken en zowel warm als koel. De verpakking is een plaatje en met de spiegel erbij is het Cargo Shanghai Nights palette zeer compleet te noemen. Kortom: een palette waar ik blij van word!

Het Cargo Shanghai Nights palette kost € 26 en is verkrijgbaar bij Miss Gorgeous.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top