Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Kinderen bewust om laten gaan met milieu: hoe doe je dat?

Kinderen bewust om laten gaan met milieu: hoe doe je dat?

Velen van ons hechten steeds meer belang aan het milieu. Maar hoe kun je je kinderen ook steeds bewuster om laten gaan met milieu en energie? Vooral voor de jongere kinderen is milieu vaak een ongrijpbaar begrip. Hieronder enkele handige tips op een rijtje om je kinderen bewuster met milieu om te laten gaan.

Laat de auto zoveel mogelijk staan
Moeten de kinderen naar school, ballet of voetbal? Dan is het uiteraard heel aanlokkelijk om snel even de auto te pakken. Maar je kan ook het goede voorbeeld geven en lekker met de fiets of te voet gaan. Is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de conditie.

Afval sorteren
Afval sorteren is super makkelijk en als je er op tijd mee begint zit het er al vroeg in waardoor de kinderen het later ook uit zichzelf blijven doen. Leg uit wat het verschil is tussen de soorten afval en dat het bijvoorbeeld lang kan duren voordat bepaald afval vergaat, zoals kauwgum (20 jaar) of een boterhamzakje (10 – 20 jaar). Dit zal er in veel gevallen ook voor zorgen dat ze minder snel iets op straat zullen gooien.

Stekkers uittrekken
Niet alleen volwassenen hebben steeds meer gadgets waar ze gek op zijn, maar ook kinderen. Veel van die gadgets werken op elektriciteit. Leer je kinderen aan dat wanneer ze een apparaat niet gebruiken ze de stekker ervan uittrekken. En geef uiteraard ook zelf weer het goede voorbeeld. Dit kan op jaarbasis een mooie besparing opleveren.

Douchen met een wekker
Vinden je kinderen het heerlijk om lekker lang te douchen of te badderen? Of misschien maak je jezelf ook hier schuldig aan? Introduceer dan een douchewekker. Hiermee voorkom je waterverspilling.

De laatste in de ruimte zet het licht uit
Hoe vaak komt het wel niet voor dat het licht op bijvoorbeeld de wc of de badkamer onnodig blijft branden omdat iemand het vergeten is uit te zetten? Maak een eenvoudige afspraak met je kinderen: de laatste in de ruimte zet het licht uit. Het zal in het begin misschien wel even herhaling vereisen, maar beloning van goed gedrag kan een extra stimulans voor de kinderen zijn.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips je om je kinderen bewuster om te laten gaan met milieu.

Energie vergelijken loont
Bewust omgaan met energie en water is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor onze planeet, maar het is ook fijn voor je portemonnee. Wist je trouwens ook dat energie vergelijken een groot verschil kan maken voor je portemonnee? Jaarlijks energieleveranciers vergelijken en overstappen kan je honderden euro’s besparen en het is bovendien zeer eenvoudig.

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top