Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Beauty Review | The Body Shop nagellak – colour crush

Beauty Review | The Body Shop nagellak – colour crush

Toen ik bij The Body Shop werkte (van 2000 t/m 2007) had dit merk in het begin ook al eens nagellak in het assortiment. Helaas waren die lakjes niet zo geweldig naar mijn mening, maar zeker ook niet heel slecht. Uiteindelijk werden ze uit het assortiment gehaald omdat het niet voldeed aan de maatstaven van het concept van The Body Shop. Nagellakken waren toen immers nog niet zo milieuvriendelijk als nu, en moeilijk op een natuurlijke manier te maken. Tegenwoordig zijn nagellakken steeds milder voor het milieu én vriendelijker voor de nagels. Daarom heeft The Body Shop toch weer nagellak aan het assortiment toegevoegd. En wat voor een nagellak!

170 De Colour Crush-collectie bevat 24 kleurrijke tinten die geïnspireerd zijn op de natuur.

De lakjes hebben geen agressieve chemicaliën zoals formaldehyde (zeer uitdrogend voor je nagels!) zijn volledig veganistisch (geen dierlijke stoffen) en, zoals we gewend zijn van The Body Shop, niet getest op dieren. Daarnaast zijn ze verrijkt met Community Fair Trade marula-olie en hebben ze een hoogglanzende finish.

Zeer nieuwsgierig naar deze lakjes heb ik er deze week één gekocht, in de kleur Rosy Cheeks. Een prachtige koraaltint, oftewel een kleur die tussen roze en oranje inzit.
SAMSUNG CSC Het kwastje van de Colour Crush-nagellak vind ik precies goed. Breed, maar niet te breed en ook niet te smal. Gewoon GOED! Ik vond het lakken hierdoor heel gemakkelijk, maar dat hangt natuurlijk ook af van de textuur van de lak. En daar ben eveneens zeer over te spreken. Wat een prettige substantie! De lak is niet stroperig of dik, ook niet te dun, zodat je van die lelijke uitlopers kunt krijgen. Ik vind de lakbaarheid eigenlijk net zo goed als de Essie-nagellakjes. En dan heb ik het nog niet eens over de dekking gehad.

20140924_112016
Na één laagje

De eerste foto van de swatches is, jawel, het resultaat van slechts één laagje!

Na twee laagjes
Na twee laagjes

Zo ziet het eruit na twee laagjes. Ik vind de dekking van deze lak dus echt fantastisch. Ik weet niet hoe dat zit met de andere kleuren van deze lijn, want uit lakervaring weet ik dat dit nog wel eens kan verschillen. Maar deze Rosy Cheeks vind ik heel goed.

SAMSUNG CSCDan de droogtijd. Ook daar ben ik zeer tevreden over. Al na enkele minuten is het eerste laagje droog genoeg voor het tweede laagje. Dan weer een paar minuten wachten en dan breng je er een topcoat over. In dit geval heb ik één van mijn favoriete topcoats gebruikt, namelijk de Essence Better than gel nails topsealer. Dit is een zeer sneldrogende topcoat in een zwarte huls, die de lak eronder snel uithardt. Normaal gesproken gebruik ik meestal mijn favoriete kleuren Essie-lakjes in combinatie met deze topcoat, en daarmee heb ik altijd snel en mooi resultaat waar ik een dag of drie plezier van heb. Maar deze colour crush-nagellakken kun je kwalitatief gezien rustig vergelijken met Essie-lakken. Over de houdbaarheid kan ik nu nog niet veel zeggen, want nu ik dit blog schrijf heb ik ‘m net een paar uur zitten. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.

De colour crush-nagellakken zijn vanaf heden voor slechts € 6,- te koop bij The Body Shop.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

7 thoughts on “Beauty Review | The Body Shop nagellak – colour crush

  1. Bertine, ja, het blijft heel goed zitten! Ik heb er dan wel een topcoat overheen (Essence Better than gelnails topsealer), maar ook dan merk ik echt verschil in vergelijking met andere nagellakken die ik draag, met dezelfde topcoat. Ik heb er zeker een dag of 4 plezier van!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top