Je bent hier
Home > Columns > Peuter te koop

Peuter te koop

Wie biedt? Ik heb een mooie, puberende peuter te koop.

Ze luistert voor geen meter, vraagt alles op zo’n commanderende toon dat je spontaan voor d’r zou rennen, smijt en gooit het liefst met alles wat op haar pad komt. Beslist zelf wat ze aan wil, wanneer en wie haar daarmee moet helpen. Is iets hiervan niet mogelijk dan breekt de pleuris weer uit.

In principe heeft ze een zeer grote woordenschat, alleen momenteel kan ze alleen nog het woord NEE! zeggen, en o ja, DIT WIL IK NIET, dat komt ook nog regelmatig voorbij.
Wil zelf bepalen wat ze eet en vooral op welk bordje, in welke volgorde, bediend door een ouder naar haar keuze en in haar tijd.

Is niet mee te nemen naar winkels o.i.d. want voor je het weet zit je winkelwagentje vol onzinnige rotzooi dat er stiekem ingegooid wordt. Bij het terugleggen van deze spullen ontstaat er weer een fantastisch drama waar menig Oscars voor gewonnen zouden kunnen worden.

Is niet op bed te krijgen, vindt ook alle smoesjes ter wereld uit om maar niet te hoeven. Moet ze dan wel…je begrijpt het, dan is het weer drama. Schoppen en slaan moet je wel tegen kunnen want o wee o wee als je in de armslag staat dan heb je een dreun. Gelukkig komen de oordopjes regelmatig in de aanbieding; gehoorbescherming door al het geschreeuw en gegil zal dan ook geen overbodige luxe zijn.

’s Nachts wordt er in de regel ook niet door geslapen. Het liefst wil madam met haar kussen en al haar knuffels (6 stuks) tussen ons in liggen om vervolgens onwijs achteruit te gaan parkeren met haar billen zodat je zelf constant je balans moet houden om niet uit bed te vallen.

Vervolgens begint de dag er op momenteel precies zo.

Maar mocht je een goed bod willen doen, dan komen wij er vast wel uit.

Tja, soms zou je ze echt achter het behang willen plakken of te koop aanbieden. Het is soms moeilijk in zo’n drukke en zware tijd rustig te blijven en de goede kanten te blijven zien. Tuurlijk wil je ze niet kwijt, het is het mooiste dat ik heb maar soms… 🙂

8 thoughts on “Peuter te koop

 1. Hahahahhaha lekkere leeftijd he..

  hier nog 1 ik ben 2 en ik zeg nee.. en ik word 3 en dat wil ik allemaal niet…
  je moet je er maar overheen zetten en denken dat het wel overgaat maar pffffffffff…
  soms kom je behang te kort.. Kinderen..!!
  ach zelf zijn we vast ook zo geweest en blijven we maar denken dat het over zal gaan..
  PLEASE.. laat die dag snel komen hahaha

 2. Zo herkenbaar dit en mijn zoontje is nog niet eens een peuter…. Hij is nog een dreumes…

 3. hahaha mammie: ben altijd bang dat als deze buien echt over zijn ze alweer in de puberteit zit en wanneer ze echt over zijn, ze al uit huis is 🙁 maar gaat vast meevallen maar oei wat duurt het lang 🙂

  Patricia: mijne begon ook al rond haar 1,5 met de eerste echte driftbuien hoor, oefenen heb ik het maar op gegooid….

 4. hoi je mag ze wel een weekend brengen kunnen jullie doorslapen en er weer tegen. ik lig nu wakker omdat mij puber dochter(17) uitgaat.
  sterkte met de kleine meid

 5. Ken het gevoel helemaal. 2 jaar en 2 maanden en als er iets niet naar wens gaat, problemen alom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top