Je bent hier
Home > Columns > Pas…. volgende vraag!

Pas…. volgende vraag!

Gisteravond, m’n twee jongens staan in de badkamer in hun Adams-kostuum, de een net onder de douche vandaan, de ander staat op het punt om er onder te gaan.

‘Mam?’ zegt Geordi. ‘Als jij met tante Corrie naar de sauna gaat, ben je dan helemaal bloot?’ Naar waarheid antwoord ik bevestigend en ik zie zijn radartjes bijna draaien in zijn bovenkamer. ‘Zijn daar dan alleen maar vrouwen of zijn er ook mannen bij?’ praat Geordi verder. Ik vertel hem dat dat verschillend is, de ene keer gaan we naar een vrouwenavond de andere keer naar een gemengde avond. Ik zie zijn gezichtsuitdrukking veranderen in een soort van afkeuring. ‘Ik vind dat helemaal niet leuk dat andere mannen jou bloot zien?’ antwoordt hij voordat ik mijn vraag heb kunnen stellen. Hij vindt dat alleen papa, zijn broertje en hijzelf mij bloot mogen zien. Kortom de eerste signalen van de eigen seksuele identiteit en dus ook het ‘puberen’ is begonnen. Nog even en het is niet meer normaal dat ik in de badkamer sta terwijl hij onder de douche staat. Jeetje, time flies, waar is de tijd gebleven dat hij in het babybadje lag met zijn hoofd steunend op mijn onderarm.

Dan vraagt m’n jongste: ‘Mam, kun je van condooms baby’s krijgen?’ Met een glimlach leg ik uit dat een condoom juist bedoeld is om géén baby’s te krijgen. ‘O’, zegt-ie, ‘dan ga ik later geen condooms gebruiken want ik wil graag kinderen.’ Oke, denk ik, dit vergt nog wat nadere uitleg. Kort leg ik uit dat het misschien toch niet zo slim is om al op jonge leeftijd kinderen te krijgen en dat een condoom ook beschermt tegen geslachtsziektes. Terwijl ik dat laatste woord zeg, bereid ik me voor op zijn volgende vraag. Maar nee, Ruben is tevreden met mijn uitleg.

Dan begint na enige stilte mijn oudste ineens te giechelen. ‘Mam, dit is misschien een rare vraag, maar eh, wat is eigenlijk een dildo?’

Dan ben ik even stil en denk ik, PAS! VOLGENDE VRAAG!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Pas…. volgende vraag!

  1. hahahaha Wat heerlijk he, zo’n vragenuurtje!!
    en dan blijft nog maar de vraag waar ze die woorden ineens allemaal vandaan halen! ze verzinnen soms de raarste dingen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top