Je bent hier
Home > Columns > Is later nu al voorbij?

Is later nu al voorbij?

Later als ik groot ben… Ik denk dat iedereen zich deze gedachten wel kan herinneren. Ik dacht altijd, later als ik groot ben, dan wil ik zeker weten moeder worden! Toen leek alles nog zo ver weg. Later duurde nog zo lang! Het is nu later en ik ben nu groot, inmiddels al moeder van twee. Mijn droom is vervuld! Althans is dat zo? Later voelde zo ver weg en is nu al voorbij! (althans dat stukje van later dan…) Wat is dat toch snel gegaan.

Ik weet nog dat we net besloten hadden dat we voor een kindje zouden gaan. ’Misschien duurt het wel heel lang voordat ik zwanger word…’ had ik gezegd. Ik was binnen een maand zwanger. Wat een geluk! Top zwangerschap, heftige bevalling, lastig begin maar na een jaar waren we echt gewend! Toen Jesse bijna twee werd, begon het toch echt weer te kriebelen. En ook de tweede keer, meteen zwanger. Hoe bedoel je geluk! Weer een top zwangerschap en deze keer een supersnelle bevalling. Lucas is een vrij makkelijke baby en het begint al aardig te wennen. En, is het dan allemaal voorbij nu?? Die vraag blijft door mijn hoofd spoken!

Nooit meer dromen over een baby? Nooit meer zwanger zijn? Nooit meer bevallen? Nooit meer een kraamvrouw zijn? Nooit meer kraamhulp en kraambezoek? Ik zeg nooit nooit! Toch ben ik deze fase aan het afsluiten. Ik heb net alle kleertjes maatje 50/56 op marktplaats gezet. Voor nu is het even goed. We hebben twee gezonde mannetjes waar we erg van genieten.

Nooit???? Ooit zullen we het weten

7 thoughts on “Is later nu al voorbij?

 1. Heel erg herkenbaar deze column. Ik zei ook altijd… later als ik groot ben, ga ik trouwen en word ik mama !!! En nu ben ik dan gelukkig getrouwd en ook nog mama van 2 gezonde kinderen, een dochter en een zoon. Eigenlijk is dit het koningsgezin, maar telkens als ik weer iemand hoor dat ze zwanger is of een baby heeft gekregen kriebeld het ook weer bij mij. zal er dan toch nog een 2de komen of later als ik nog groter ben…..

 2. ja inderdaad herkenbaar
  en ik weet ook nog niet als ik dit hoofdstuk wil afsluiten
  ondanks dat ik 2 gezonden meiden heb en mijn man zegt het is goed zo we zijn compleet zit ik er nog wel aan te denken lekker nog zoon klein babytje als de 2 meiden net naar school zouden gaan lijkt mijn heerlijk maar dat is nu nog een droom maar wie weet over een 3 jaar ?

 3. Ik dacht toen ik klein was ik wil een heeeel groot gezin en nu heb ik 1 zoon.
  Ik denk soms wel nog 1tje erbij is wel leuk maar ben daar nog niet echt aan toe.
  Nooit gedacht dat ik misschien na 1 kindje al dacht tis goed zo, maar we zijn nog jong dus we hebben de tijd.Gek is dat hoe je leven loopt en je op een punt komt van waar je zegt hmmmm en nu??

 4. Heel herkenbaar. Ik droomde als kind altijd hoe het zou zijn om later moeder te worden. Ik wilde ook altijd jong kinderen krijgen. Dat is gelukkig ook gebeurd. En dan komt de vraag ‘en nu’? Verder als kinderen krijgen droomde ik als jonge meid eigenlijk niet. En nu dat het werkelijk ‘later’ is en ik ‘groot’ ben mét kinderen, moet ik de ander deel van mijn leven nog invullen.

  Cyn: leuke stuk 🙂

 5. Wat een hoop reacties……..leuk! Dank jullie wel 🙂 Heel leuk dat jullie allemaal je verhaal met me delen. Ik lees ze allemaal.

  Alisa: Geniet lekker van je kids! En wie weet! Hoe oud zijn je kids nu?
  Nikita: Dikke xxxxx
  Monique: Ik kan me voorstellen dat je er erg van geniet. Doe ik ook!!!! 🙂
  Inge: Hoe oud is je zoontje nu?? Ik wilde na mijn eerste ook echt even wachten. Opeens begon het weer te kriebelen.
  Nicky: Dank je wel!
  Sandra: Tijd vliegt he?? Gaat veel te snel voorbij! Mijn oudste gaat vanaf volgende maand naar de peuterspeelzaal………….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top