Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > “Niet waar!” van Elsbeth de Jager

“Niet waar!” van Elsbeth de Jager

“Niet waar!“ van Elsbeth de Jager is een 39 pagina’s tellend informatief boek dat zich richt op de emoties van een kind als de ouders gaan scheiden. Het besteedt extra aandacht aan homoseksualiteit en sluit daarmee aan op het voorstel voor verplichte homovoorlichting op (basis)scholen dat in juni 2011 in het parlement werd aangenomen.

Op de sportschool vangt Naomi toevalligerwijs op dat haar ouders gaan scheiden. Ze is er helemaal van uit het lood geslagen. Ze gelooft er niks van, maar het blijft toch maar in haar hoofd zitten. Op een dag confronteert ze haar moeder ermee. Ondanks dat ze hoopte dat dit gewoon een slechte roddel was, blijkt de aankomende scheiding een feit. Haar vader houdt van mannen. Naomi’s binnenwereld staat volledig op haar kop.

“Niet waar!” is gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Je voelt de heftige emoties die een scheiding (en homoseksualiteit) met zich meebrengt, vanuit het kind bezien en doorleefd.
Als lezer voelde ik mee met Naomi’s heftige emoties en had met haar te doen.
“Niet waar!” kan een zekere troost en herkenning bieden indien je als kind te maken krijgt met ouders die gaan scheiden of als één van de ouders homoseksueel is.
In het nawoord schenkt de auteur nog aandacht aan wat een echtscheiding en homoseksualiteit precies inhoudt en waar je voor meer informatie en/of hulp terecht kunt. Handig voor ouders of kinderen die hiermee te maken hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je “Niet waar!” willen winnen? Beantwoord via dit formulier de volgende vraag: Aan wie werd het eerste exemplaar van “Niet waar!” overhandigd? Antwoord te vinden op de site van Elsbeth.
Laat vervolgens ons hieronder weten, waarom jij graag het boek “Niet waar!” zou willen winnen.
Deze actie loopt van maandag 27 februari 2012 tot en met maandag 19 maart 2012

Let op: Je maakt enkel kans op het boek “Niet waar!” indien je naast het doormailen van het juiste antwoord op de vraag, ons ook hieronder, als reactie, laat weten waarom je het boek graag zou willen winnen.

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on ““Niet waar!” van Elsbeth de Jager

  1. Ik zou het boek cadeau doen aan iemand in mijn omgeving die het momenteel goed kan gebruiken

  2. Hoi Anna,

    Jij kent iemand, lijkt het?, die in zo’n situatie zit?

  3. Omdat ik zelf onlangs ben gescheiden en mijn kinderen zo goed mogelijk wil begeleiden zou ik heel graag dit boek willen winnen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top