Je bent hier
Home > Headlines > Newsflits | Sex beïnvloedt groei prostaatkanker

Newsflits | Sex beïnvloedt groei prostaatkanker

prostaatkankerWaar we met z’n allen toch wel dachten dat sex het leven een klein beetje verlengt, blijkt nu het tegenovergestelde, voor de mannen, waar te zijn. Worden we niet al jaren massaal aangemoedigd om meer te vrijen omdat dit zo goed voor de gezondheid zou zijn? Wat nu wordt gezegd is, ook al ontbreekt volgens experts hiervoor het bewijs, dat wij vrouwen mogelijk de oorzaak zouden zijn van het gegeven dat mannen minder zouden moeten vrijen.

Uit onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Californië, blijkt dat prostaatkanker een seksueel overdraagbare ziekte kan zijn die tijdens geslachtsgemeenschap doorgegeven zou kunnen worden. Onlangs experimenteerden wetenschappers in het laboratorium met menselijke prostaatcellen en kwamen tot de verbaaswekkend conclusie dat de microbe genaamd Trichomon, die vaak in de vagina voorkomt, de groei van kanker kan laten toenemen.

Hoewel dit recente onderzoek niet de eerste is die suggereert dat er een link tussen Trichomonas en prostaatkanker bestaat, zeggen wetenschappers dat er meer onderzoek nodig is om dit te kunnen bevestigen.

Tot die tijd moeten wij vrouwen, denk ik dan maar, onze mannen vaker met rust laten zodat zij gezond kunnen blijven?

Meer hierover leze? Bron

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Newsflits | Sex beïnvloedt groei prostaatkanker

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top