Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | The Mummy

Movie Sunday | The Mummy

Toen ik hoorde dat er een nieuwe Mummy-film aankwam was ik zeer enthousiast. Ik beken dat ik een groot fan ben van de Mummyfilms en een nieuw avontuur zag ik helemaal zitten. Dat wil zeggen: totdat ik erachter kwam dat Tom Cruise de hoofdrol speelt. Nu heb ik niets tegen deze acteur maar hem in z’n film is wat mij betreft geen goede match. Maar goed… met alleen vooroordelen kom je er niet, dus ben ik met een goede dosis positieve instelling naar de nieuwste Mummy-film gaan kijken. Maar achteraf moet ik zeggen dat mijn voorgevoel helemaal klopte.

The Mummy

The Mummy is een film die zich op diverse locaties in de wereld afspeelt. Zo begint de film in de opwaaiende zandvlaktes in het Midden Oosten en worden we later meegenomen naar verborgen ondergrondse labyrinten in het hedendaagse Londen. De film is vermakelijk en heeft een redelijk goed te volgen verhaallijn. Weliswaar geen sterke verhaallijn en helaas; door het matige acteerwerk er ook niet beter op geworden. The Mummy begint door de verschillende filmopening ietwat rommelig en mist het nodige aan focus. Het duurde even voordat de film op gang kwam maar eenmaal zover word je als kijker goed geëntertaind. De special effects zijn geweldig overgebracht en de ‘donkere rand’ van de film kwam goed over. Ik houd er wel van dat deze film wat meer ‘duister’ is, zeker wanneer je het met de voorgaande Mummy-films vergelijkt. Maar het verhaal zelf (het script) blijft middelmatig. De film speelt zich in een rap tempo af waardoor personages haast niet genoeg tijd hebben om zich te ontwikkelen. Derhalve mis je als kijker de nodige diepgang om de film wat meer te kunnen waarderen. Er gebeurt simpelweg te veel in een korte tijd. En dan hebben we het nog niet eens over het ongemakkelijke acteerwerk van Tom Cruise. Als je het mij vraagt toch wel het grootse minpunt van deze film.

Of het nu te maken heeft met een personage dat niet de kans kreeg zich te ontwikkelen en daardoor diepgang mist is mij niet duidelijk. Maar het acteerwerk van Tom Cruise is in deze film onder verwachting. In tegenstelling tot de eerdere Mummy-films met Brendan Fraser vind ik Tom Cruise helaas niet perfect geknipt voor deze rol. Tom Cruise speelt de rol van een soldaat die per ongeluk op het vervloekte graftombe van de mummie stuit. En vervolgens uitverkoren wordt om opgeofferd te worden zodat de duivel herrezen kan worden. Op de een of andere manier lijkt Tom Cruise niet zo goed bij deze film te passen. Zijn rol voelt naar mijn mening wat geforceerd en ongemakkelijk aan. Het gevoel dat hij een identity crisis heeft is wat hij bij mij overbrengt. Ook tussen hem en zijn vrouwelijke tegenspeelster lijkt het ook niet te willen klikken. Er is tussen hen totaal geen chemie, de aantrekkingskracht die jij als kijker tussen beide zou moeten voelen is er simpelweg niet. En dat is, naast het ontbreken van humor, een gemis!


Tom Cruise is er als hoofdpersoon wat mij betreft niet in geslaagd goed acteerwerk neer te zetten maar Sofia Boutella des te meer. Sofia Boutella speelt de rol van de prehistorische princess Ahmanet die diep onder de woestijn begraven was. Princess Ahmanet zit vol haat en woede omdat haar leven onterecht van haar afgepakt was en is van plan om weer aan de macht te komen. Dit doet zij, zoals we inmiddels wel gewend zijn, uiteraard door onvoorstelbare gruwelijkheden op te roepen. Sofia Boutella zet een krachtige en unieke Mummy neer wat ertoe bijgedragen heeft dat deze film niet totaal geflopt is. Vooral in de scène waarin zij voor het eerst uit haar sarcofaag opduikt is indrukwekkend. En haar tweede set pupillen maakt haar verschijning uniek.

Het is leuk geprobeerd maar The Mummy komt niet hoger dan gemiddeld uit de bus. Ik denk dat wanneer ze meer aandacht aan de personages geschonken hadden, de film meer tot zijn recht zou komen en daardoor veel beter was gewenst. Ik blijf de oudere versies met wat meer humor leuker vinden. Het einde doet overigens vermoeden dat er wellicht een vervolg gaat komen.

Heb jij The Mummy al gezien?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movie Sunday | The Mummy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top