Je bent hier
Home > Baby & Kind > Mommy Talk | Het nieuwe schooljaar nadert

Mommy Talk | Het nieuwe schooljaar nadert

De laatste schooldag kan ik mij nog als de dag van gisteren herinneren en zo voelt het in zekere zin ook wel: als de dag van gisteren. Wat gaan de weken snel voorbij. Waar een deel van Nederland vandaag alweer met school begint hebben wij hier in het noorden nog precies twee weken te gaan. Gelukkig ook, want in huize Mommyonline zijn wij er nog niet klaar voor. Als het aan mijn kids ligt mag de zomervakantie gerust nog langer duren.

Wat mij betreft mag de zomervakantie ook wel ietsje langer duren. Met name van de stressloze ochtend geniet ik het meest, dat is toch echt zo fijn wakker worden. Je simpelweg niet in de vroege ochtenden hoeven te stressen omdat de kids maar niet willen opschieten, om je vervolgens weer te moeten stressen om hen bijtijds op school te droppen. Dat mis ik dus absoluut niet en mag wat mij betreft nog ietsje langer wegblijven. Uitslapen lukt mij al vele jaren niet meer, en het forceren heeft ook geen zin, maar ik hoef me ook niet uit bed te haasten om me vervolgens klaar te maken en als een dolle kip de deur uit te haasten. Lang leve de vakantie….

Hoe hard we het ook wensen en echt nog niet willen, moeten ook wij ons er gauw genoeg aan toegeven. Ook hier in Amsterdam gaan de scholen weer van start. Het is voor mijn drie basisschoolkids een spannend jaar. De school verhuist, na een schooljaar op een tijdelijke locatie te hebben gezetten, weer naar de eigen locatie. En dan wel volledig gerenoveerd. De kinderen krijgen niet alleen een vernieuwde school maar ook een totaal nieuwe lesvorm. De school zal vanuit units gaan werken, wat inhoudt dat groepen samengevoegd zullen gaan worden. Zo vormen de groepen 1 & 2 één unit, de groepen 3 & 4 één unit enzovoort. Dit betekent in de praktijk veel meer kinderen in één klas, maar gelukkig dan wel met twee docenten. Ik persoonlijk ben heel benieuwd hoe dit in zijn werking zal gaan. En met name wat voor effect het op de kinderen, mijn kinderen, zal hebben. Ook zal de school vanaf dit schooljaar overgaan tot continurooster. Ook dit zal voor de kinderen ook weer even wennen zijn. Een heel spannend schooljaar dus…

Dan hebben we uiteraard nog de twee oudste jongens. Oudste zoonlief doet dit schooljaar zijn laatste jaar en dan heeft hij aan het einde van het schooljaar hopelijk zijn gymnasiumdiploma in zijn zak. Tweede zoonlief doet zijn tweede jaar gymnasium en start dit schooljaar met een kamperweekje. Ook voor hem zal het een spannend jaar zijn omdat hij zichzelf moet gaan bewijzen wilt hij niet van school worden gestuurd. Einde vorige schooljaar was het namelijk even spannend of hij naar de tweede leerjaar over zou gaan of dat wij een ander school voor hem moeten gaan zoeken. Samen met zijn grote broer zitten beide jongens op een gymnasium school en regel daar is: red je het eerste jaar niet moet je van school. Dat is na heel veel stress zoonlief gelukt maar ook in de tweede moet hij zichzelf bewijzen.

Op vakantie zijn wij niet gegaan, de kids hebben zich de afgelopen weken met buurtkinderen gelukkig meer dan prima vermaakt. Plannen om in deze laatste twee weken van de zomervakantie weg te gaan zijn er niet, wel gaan we nog, ter afsluiting van de vakantie, in het weekend voordat school weer van start gaat naar Slagharen. We gaan voor drie dagen en zullen in de bekende Wigwam Deluxe verblijven. Twee jaar geleden verbleven we in een cottage maar dit jaar leek een Wigwam Deluxe ons wel leuk om eens uit te proberen. Nu maar hopen dat we geen regenachtige dagen krijgen. De kids hebben er in ieder geval heel veel zin in en ook de neefjes en nichtjes gaan gezellig mee. Kleine kinderen worden groot; oudste zoonlief van bijna 17 zal ons niet verblijden met zijn gezelschap. Meneer moet namelijk werken en dan is een weekendje weg met het gezin voor hem niet rendabel. We zullen zijn aanwezigheid dus moeten missen….

Ten slotte moet ik nu echt gaan proberen om wat meer van de zomervakantie te genieten. Alhoewel dit bij mij nooit tot succes heeft geleid kan proberen nooit kwaad. Dat is het grote nadeel van het zelfstandig en vanuit huis werken. Je bent continu bezig, als het niet fysiek is is het wel in je hoofd.

Aan alle mommy’s die vandaag weer van start gaan: heel veel succes!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top