Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | The Maze Runner

Movie Sunday | The Maze Runner

Via trailers op youtube zag ik beelden uit deze film. Het zag er spannend uit maar de voornaamste reden dat ik toch wel nieuwsgierig werd is omdat Dylan O’Brien de hoofdrol speelt. En Dylan kennen we onder andere van Teen Wolf, een van de weinige series die ik vol spanning volg. Toen ik doorhad dat het om een tweede deel (Maze Runner: The Scorch Trials) ging ben ik fanatiek het eerste deel gaan opzoeken en deze vond ik. Ik vertel vandaag meer over het eerste deel The Maze Runner en wat ik van de film vind.


Waar gaat het over? (tekst pathe.nl)
The Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas (Dylan O’Brien) terecht in een gemeenschap van jonge mannen.
Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de “runners”. Niet alleen om uit het labyrinth te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Filmrecensie
Het verhaal begint wanneer Thomas in een lift wakker wordt en zich niets meer dan zijn naam herinneren. Hij bevindt zich in een gesloten bosrijke omgeving van tientallen jonge mannen die allemaal op dezelfde wijze daar terechtgekomen zijn. Daarnaast hebben ze allemaal geen herinneringen van de buitenwereld. Sommige van de jongens zitten zelfs een paar jaar in de Maze vast.
Om in leven te blijven hebben de jongens een voor hen goedwerkend systeem bedacht, ze leven op hun eigen landbouw en iedereen heeft zijn eigen taak. Om de 30 dagen komt er normaliter, via een lift, een nieuw jongen. Maar wanneer er kort na de komst van Thomas voor het eerst een meisje gestuurd wordt, wordt duidelijk dat er verder niemand meer gestuurd gaat worden en vanaf dan begint hun wereld in negatieve zin te veranderen.

In tegenstelling tot de andere jongens krijgt Thomas door middel van dromen dat uit losse beelden bestaat langzamerhand zijn geheugen terug. En aan de ander kant leert hij dat de Maze een doolhof is en dat zijn enge kans op ontsnapping het aansluiten bij de groep ‘Runners’ is. De ‘Runners’ rennen door het hele doolhof om deze te verkennen en een uitweg te zoeken. De leefruimte van de groep wordt omringd door grote hekken die hen tegen gevaren buiten de Maze beschermen. Maar echter komt hier een einde aan wanneer de hekken niet meer dichtgaan en de gevreesde beesten zo hun weg naar de jongens weten te vinden.

Ik moet zeggen dat ik totaal geen verwachtingen van deze film had, hoogstens was ik benieuwd naar de rol van Dylan. De film heeft mij dan ook positief verrast en zit vol actie-momenten. Het begint sterk en weet je aandacht vast te houden.

The Maze Runner is het soort film die je van begin tot einde in spanning weet te houden. Wanneer de film begint zit je al met vraagtekens. Want wie zijn de personen die de jongens van de echte wereld afgezonderd hebben en wat is het doel hiervan? Gaat het de jongens lukken om te ontsnappen en wat zullen zij aan de andere kant aantreffen? In de loop van de film vallen de stukken in elkaar en het verrassende einde wekt nog meer nieuwsgierigheid bij je op.

Door het goede acteerwerk van de acteurs komt de film geloofwaardig over. Je leeft met de jongens mee en je wordt als het ware het verhaal in gezogen. En wanneer een film dit lukt is het, als je het mij vraagt, een goede film.

The Maze Runner is een ‘Young Adult’ film en is vergelijkbaar met The Hunger Games en Divergent. Ik heb van de film genoten en ben benieuwd naar het tweede deel (Maze Runner: The Scorch Trials) die vanaf 17 september in de bioscoop draait.

The Maze Runner, is van 2014. Het vervolg The Maze Runner: The Scorch Trials gaat 17 september 2015 in première. En ten slotte zal het laatste deel The Maze Runner: The Death Cure rond 17 februari 2017 in de bioscopen te zien zijn.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top