Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Zelfcare

Money Monday: Zelfcare

Zelfcare

Ik geef graag geld uit aan mijzelf. Er zijn moeders die dat moeilijk vinden, maar ik heb er geen problemen mee. Ik durf ook eerlijk toe te geven dat ik meer geld aan mijzelf uitgeef, dan aan mijn kinderen. Ik heb waarschijnlijk hele goedkope kinderen. Ik weet dat ik geld aan mijzelf uitgeef, maar ik weet eigenlijk niet hoeveel. Om mijn uitgave inzichtelijker te maken volgt hierbij een lijstje van mijn zelfcarekosten;

Harsen;
Een keer in de 6 a 8 weken laat ik bepaalde onderdelen van mijn lichaam waxen. Dit kost 65 euro per keer.

Laseren;
Andere onderdelen laat ik laseren. Ik ben erg tevreden over het laseren. Ik wil de onderdelen die ik laat harsen ook laseren, maar dat kost veel geld. Momenteel betaal ik 175 euro per keer. Ik ga om de 8 weken.

Acrylnagels;
Na mijn verhuizing duurde het een jaar voordat ik weer een goede plek voor mijn nagels vond. Zonder acryl ben ik een nagelbijter, met acryl niet. Mijn nagels groeien best snel. Om de drie weken moet ik dus mijn nagels laten doen. Kosten 35 euro per keer

Pedicure;
Een keer in de twee maanden krijgen de voetjes ook een beurt. Ze worden dan lekker verzorgd en gepamperd. De kosten; 35 euro.

Haar;
Dit jaar heb ik besloten om mijn haar te laten groeien. Afgelopen maand heb ik het na jaren weer ingevlochten. Dit wil ik vaker doen. Dit kost tussen de 50 en 100 euro per keer. Ik wil mijn haar 1 keer per maand doen.

Massages;
Wanneer ik gestresst ben vind ik het fijn om mijn lichaam te laten masseren. Een uur masseren kost 60 euro. Ik heb nu een baan met minder stress. De behoefte tot massage is dus minder. Voor mijn begroting zet ik het op 1 keer per 2 maanden.

Yoga en Pilates
Om mijn rug en bekken zoveel mogelijk te ondersteunen ga ik naar pilates. De yoga gebruik ik voor mijn innerlijke rust. Ik probeer elke week naar een yoga en pilatesles te gaan. De yoga betaal ik per halfjaar. Het kost dan 350 euro.

De totale kosten van mijn selfcare zijn €328, 26. Best een bedrag en dan heb ik het geld dat ik uit geef aan kleding, intieme producten en crèmes niet meegerekend.

Geven jullie ook zoveel aan jullie zelf uit? Of geven jullie minder uit?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top