Je bent hier
Home > Geld & Budget > Makkelijke tips om te besparen op boodschappen

Makkelijke tips om te besparen op boodschappen

Tips om te besparen op boodschappen

Ik roep al maanden dat ik niets voel van alle prijsstijgingen. Langzamerhand moet ik toch mijn woorden teruggaan nemen. Ik hoef nog niet te bezuinigingen, maar ik zie dat geld opzij zetten steeds moeilijker wordt. Ook merk ik dat mijn geld steeds sneller op is. Een van de grootste uitgaven die zijn gestegen zijn de boodschappen. Ik ga drie a vier keer per week naar de supermarkt. Ik geef altijd minimaal 25 euro uit. Of ik nou 4 dingen koop of 8. Ik ben eigenlijk niet zo prijsbewust geweest. Ik gooide van alles in mijn mandje, maar dat begint nu te veranderen. Laatst wilde ik Nutella kopen; meer dan 5 euro per pot. Ik heb de pot laten liggen.

Ook is er sprake van krimpinflatie. Er wordt minder van een product in een pak gezet. Hierdoor betaal je hetzelfde ( of meer) voor minder product!

Het wordt dus tijd om te besparen op boodschappen. Hier 3 makkelijke tips om te besparen op boodschappen, zonder dat je geld hoeft uit te geven.

1. Laat eten niet bederven
Het lijkt heel simpel; laat eten niet bederven, maar Nederlanders gooien 3,1 kilo voedsel per dag weg. Ik maak mij er ook schuldig aan. Van de week was ik de koelkast aan het uitmesten. Ik heb veel weggegooid. Ik wil nu aan het begin en aan het eind van de week alles controleren op houdbaarheid en alles opmaken.

2. Kook groot
Kook voor een paar dagen. Zelf kook ik op de woensdag en de zondag voor minimaal 2 dagen. Dit bespaart mij tijd, maar ook geld. Ik bestel minder, omdat ik weet dat er eten is. Ook lijkt het alsof je minder producten gebruikt wanneer je veel kookt. Dit kan in principe niet kloppen, maar zo voelt het wel. Vergeet hierbij niet tip 1. Het is fijn om van te voren te koken, maar om alles in bakjes in de koelkasten te zetten en te laten bederven is niet de bedoeling!

3. Leeg je voorraadkasten en vriezer
Ik was laatst mijn voorraadkast aan het opruimen en zag 5 verschillende potten pindakaas. Nu zul je denken dat ik dagelijks pindakaas eet, maar dat is niet zo. Ik eet het niet eens wekelijks. De kinderen houden er ook niet van. Blijkbaar hou ik van pindakaas kopen. Ooit zag ik een recept voor bubble tea en ik heb toen de ‘bubbles’ gekocht. Ik heb zelf nog nooit bubble tea gedronken. De ‘bubbles’ liggen nog ongebruikt in de kast. Voor de rest heb ik in mijn kast verschillende soorten pasta, rijst en sausen. Ook de vriezers puilen uit. Ja, ik heb drie vriezers. Eten vanuit je voorraad is kortdurige besparing, want op is op. En opnieuw een voorraad aanleggen in deze dure tijden lijkt mij niet goedkoop.

Vind je de boodschappen ook zo duur? Heb jij nog tips om te besparen? Deel ze!

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top