Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Verjaardagsfeestjes

Money Monday: Verjaardagsfeestjes

Verjaardagsfeestjes

530 euro. Dit is ongeveer het bedrag dat ik heb uitgegeven aan de 5de verjaardag van mijn dochter. Ik heb relatief een klein feestje gegeven. Er waren ongeveer 10 mensen en ik had er 15 uitgenodigd en dan toch relatieve hoge kosten. Ik had met de spullen die ik had misschien nog wel meer mensen kunnen uitnodigen, maar dat was niet mijn doel. Het belangrijkste van een feestje vind ik dat mijn kinderen er van genieten.

Ik hou van feestjes. Vroeger kon ik al maanden van te voren mijn verjaardag plannen en organiseren. De daadwerkelijke organisatie liet ik liever aan een ander over, maar het bedenken deed ik zelf. Sinds ik kinderen heb, heb ik mijn focus een beetje verlegd. Ik vier voornamelijk de verjaardagen van mijn kinderen. Mijn zoon is 5 dagen voor mij jarig. Het eerste jaar heb ik het nog ‘samen’ gevierd. Hij werd 1 en ik 35! De afgelopen verjaardagen heb ik mijn verjaardag steeds minder gevierd en vier ik de verjaardagen van mijn kinderen uitgebreider.

Mijn dochter wilde een Paw Patrol feestje! Say no more! De ballonnen, de slingers, tafelkleden en de servetten en de bekers heb ik online gekocht voor ongeveer 66 euro. Ik kocht ook een Heliumtank. De taart en de koekjes waren costum-made en waren 63 en 75 euro. Mijn dochter had 3 outfits. Deze outfits heb ik in de aanbieding gekocht en kostte ongeveer 60 euro. Van de drie outfits droeg ze er maar 1….

De cadeautjes voor haar waren ongeveer 50 euro. Ik had een  Paw Patrol puzzel van de action, Paw Patrol schoenen van de H&M en een Paw Patrol voorleesboek. Er waren jaren dat ik geen cadeau’s kocht, maar ze worden ouder dus ik kom daar niet meer mee weg. Bij de action kocht ik ook nog wat snoep en dingen voor de pinata voor 44,50. De overige boodschappen waren 74 euro. Een deel van de boodschappen bracht en betaalde mijn moeder.  De boodschappen waren voornamelijk voor het eten: roti en bami.

Mijn grootste uitgaven ging naar de entertainment. Voor 95 euro kwam Skye dansen en ons vermaken. Stiekem vermaakten wij Skye… Maar mijn dochter was maar wat trots: Skye op haar verjaardag!

Het bedrag van 530 euro vind ik vrij veel. Het had goedkoper gekund, maar mijn meisje werd 5 en ze heeft erg van haar verjaardag genoten. Het probleem zit in het volgende: mijn zoon is over 6 weken jarig. Hij wordt 4! Ook met de voorbereidingen van zijn verjaardag ben ik volop bezig. Hij wil een Mario&Luigi-feestje. Ik hoop dat ik mij financieel kan inhouden….

Hoeveel geef jij uit aan verjaardagen en feestjes?

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Money Monday: Verjaardagsfeestjes

  1. Hier was het afgelopen jaar 400-500 euro aan een gezamenlijke verjaardag. Ze kregen allebei een nieuwe fiets, de rest van het budget ging op aan avondeten (bami en moksi meti gehaald), hapjes tussendoor, bakjes om eten in te serveren, gebak en drinken. En dat terwijl er maar heel weinig mensen waren, alleen naaste familie en een vriendinnetje. Dus ja, het is een hoop geld, maar op de een of andere manier kosten die feestjes toch al snel meer dan je voor ogen had.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top