Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Kleding Challenge maand 1

Money Monday: Kleding Challenge maand 1

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. 

Kleding Challenge maand 1

Mijn eerste maand is voorbij! En ik kan echt heel kort zijn. Het gaat erg goed. Ik ben geen enkel moment in de verleiding gekomen. Het scheelt natuurlijk dat we in een soort van Lock Down zijn. Ik kan niet zomaar gaan winkelen. Voor het winkelen moet je een afspraak maken en ik heb dit nu 5 keer gedaan. Zo een winkelafspraak geeft mij erge stress. In 10 of 20 minuten zoeken en vinden en betalen. Het is een crime. Een regel verzonnen door een man zonder vrouw.

Ook online heb ik de verleiding kunnen weerstaan. Mails van mijn favoriete kledingwinkels open ik niet meer. Ergens las ik dat ik mij voor zulke nieuwsbrieven moet afmelden. Momenteel vind ik dat nog een stap te ver, maar misschien dat ik het de aankomende 5 maanden nog wel doe.

Twee weken geleden had ik een fotoshoot voor mijn dochter haar eerste verjaardag. Ik kreeg de opdracht om iets leuks te dragen en ik vond in mijn kast nog 2 dingen met labels! Ik heb dus geshopt in mijn eigen kast!

Heb ik deze maand dan helemaal niets qua kleding gekocht? Nee! Ik heb vier oma-onderbroeken voor mij zelf gekocht en ik heb paaskleding, ondergoed en sokken voor de kinderen gekocht. Ik hou er van om mijn kinderen in een bepaald thema of kleur te kleden. Palmzondag gingen wij naar de kerk. Ik heb even getwijfeld of ik de matching-outfits zou kopen, want in principe hadden ze geen kleding nodig. Toch heb ik het gedaan en ze zagen er leuk uit. Deze actie kostte mij ongeveer 70 euro en hoewel de no-kleding-buy voor mij geldt, wil ik ook kritisch kijken naar mijn kledinguitgaven voor de kinderen. Ook bij hen wil ik de vraag stellen: hebben ze het echt nodig?

Ik weet namelijk ook dat het anders kan. Voor mijn dochter haar eerste verjaardag heb ik geen nieuwe kleding gekocht. Ik had een nieuwe jurk in de kast en mijn moeder had een koto ( Surinaamse traditionele kleding) voor haar gemaakt. De stof  van de koto had ik van mijn tante gekregen. Ook voor de fotoshoot heb ik geen nieuwe kleding voor haar gekocht. Ik heb haar verjaardagsjurk en een jurk van mijn oudste dochter gebruikt. En de foto’s zijn prachtig!

Het leven draait om keuzes maken. Ik ben benieuwd wat voor keuzes ik aankomende maand maak! Hoe gaat het met jullie no-buy-challenge?

Tot een volgende keer!
Graciella,

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top