Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Het staatslot

Money Monday: Het staatslot

Het staatslot

Mijn man bemoeit zich weinig met mijn uitgaven. Meestal zegt hij niets, maar om een uitgave hebben we altijd discussie en dat is namelijk het kopen van loten. Grote onzin, vindt hij. De kans dat je wint is namelijk zo klein. Ik zeg dan altijd: ‘ er is een kans’…. De kans om zomaar dood neer te vallen is groter, zegt hij dan gefrustreerd.

Het liefst zou ik lid zijn van de postcodeloterij. Het zou toch zo zuur zijn dat wanneer mijn postcode wint, ik geen lot zou hebben. Voor de lieve vrede doe ik niet mee met de postcodeloterij, maar ik koop zo twee keer in het jaar wel een staatslot. Ik doe altijd mee met de oudejaarstrekking en met de Koningsdagtrekking. Dit jaar heb ik ook weer een Koningsdaglot gekocht.

Op het moment dat ik een lot koop begin ik met dromen: wat ga ik doen met 1 miljoen! Met 1 miljoen zou ik een nieuw huis, een nieuwe auto en een designertas kopen. Dan is het miljoen wel op. Een miljoen is niet meer wat het geweest is en de huizenprijzen in de randstad zijn killing hoog. 10 jaar geleden had ik andere dromen. Toen wilde ik reizen; naar Bora Bora, naar de Malediven, naar Thailand. Nu vind ik het al ingewikkeld om met drie kinderen naar de winkel te gaan. Misschien zijn mijn dromen over 10 jaar weer anders. Misschien wil ik dan wel investeren in aandelen en mijn eigen bedrijf opzetten. Misschien wil ik dan stoppen met werken en gaan rentenieren.

Ook dit jaar heb ik een lot gekocht. Een van 15 euro met het eindcijfer 29. Ik won 7,50. Of ik verloor 7,50. Net hoe je het bekijkt. Vandaag bekijk ik het positief en vind ik dat ik 7,50 euro heb gewonnen!

Een nieuw huis, een nieuwe auto en een designertas; het zijn geen onrealistische dromen. Het zijn dingen waaraan ik kan werken en waaraan ik werk. Toch zou zo een meevaller fijn zijn. Het hoeft geen miljoen te zijn, met 100.000 euro ben ik ook blij! Nog 8 maanden en dan koop ik een oudejaarslot!

Koop jij ook loten?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Money Monday: Het staatslot

  1. Het is inderdaad maar net hoe je het bekijkt of je 7,50 verloren of gewonnen hebt. Ik ga ook voor laatst genoemde. Nou maar hopen dat je met het oudjaarslot een flink bedrag zal mogen winnen.
    Zelf koop ik echt nooit loten, en hier heb ik ook geen specifieke reden voor. Het trekt mij denk ik niet zo aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top