Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Geldmaand Mei

Money Monday: Geldmaand Mei

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. 

Geldmaand Mei

De maand mei was echt een moneymaand. Halverwege de maand kreeg ik het belastinggeld op mijn rekening gestort. Vorige week kreeg ik vakantiegeld en een teruggave van het SVB. De SVB geeft een gedeelte van de betaalde opvangkosten terug. Heerlijk!

Geld gaat altijd sneller op dan je denkt en ook deze keer ging het snel. Het geld van de belasting moest ik overmaken aan mijn man. Hij betaalt de hypotheek, dus hij krijgt het belastinggeld. Ooit is deze regeling ontstaan. Mijn man lost met dit geld extra de hypotheek af en aangezien de hypotheek op mijn naam staat klaag ik niet.

De teruggave en de vakantiegeld is van mij! Dit jaar ging het grootste gedeelte van mijn geld naar de spaarrekening. Heel saai! Vorig jaar heb ik mijn studieschuld afbetaald! Ik ben nu schuldenvrij. Dit jaar wil ik een geldbuffer opbouwen. Ik wil spaargeld hebben. Sparen is niet makkelijk voor mij. Ik hou van uitgeven. Ik kan zo 10 dingen verzinnen, die ik nu zou moeten hebben. Sparen vind ik lastiger dan schulden aflossen.

Ondanks de lage spaarrente wil ik toch wat geld sparen. Ik heb hier twee redenen voor. Mijn eerste reden is financiële vrijheid. Met een buffer kan je veel financiële tegenslagen aan. Zo kan je direct een wasmachine e.d. kopen als het stuk is, maar ook minder werken kan een optie zijn. Toen mijn eerste kind geboren werd, heb ik een tijdje minder gewerkt. Dit heb ik ook gedaan bij de geboorte van mijn tweede kind. Ik had toen geen spaargeld, maar we hadden lage kosten. Nu met kind 3 zijn onze kosten wat hoger, maar het is een fijn idee om minder te kunnen werken als dit zou moeten. Met spaargeld als buffer kan dit. Mijn tweede reden om te sparen is: een nieuw huis. Ik wil graag verhuizen, maar ik twijfel erg. Mijn twijfels komen door de hoge huizenprijzen. Een gezinswoning in de Randstad kost al gauw tussen de 400.000 en 500.000 euro. Op zijn minst! Een verhuizing kost geld. Toen wij ons appartement kochten was ik verbaasd hoeveel geld er op ging aan verven, behangen en laminaat. De verhuizing is niet zeker, maar toch wil ik daarvoor geld opzij zetten.
Uiteraard heb ik met mijn extra geld mijzelf verwend. YOLO. Ik leef nu, dus ik moet nu genieten!

Hebben jullie iets bijzonders gedaan met je extra gelden?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top