Je bent hier
Home > Baby & Kind > Mommy Tips | OERRR!

Mommy Tips | OERRR!

Wat is OERRR?
OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten om alle kinderen van Nederland te inspireren naar buiten te gaan. Gewoon dichtbij huis. En omdat ze willen dat kinderen naar buiten gaan is deelname aan OERRR gratis. Ze waarderen het wel als je per jaar een bijdrage wilt geven van 5 euro of meer, maar dit hoeft niet.

OERRR!Na aanmelding ontvangt je kind een welkomstpakket. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar is dat het BuitenBoekje vol ideeën om samen naar buiten te gaan. Kinderen van 6 tot 12 jaar ontvangen inspiratiekaarten om zelf de natuur dichtbij huis te horen, zien, ruiken en voelen. En de eerste set is met een handige bewaarring om alle kaarten aan op te hangen.

Daarna krijgt ieder kind dat zich aanmeldt voor OERRR, zeker 4 keer per jaar kaarten van OERRR.

Een tijdje geleden heb ik mijn beide kinderen aangemeld. Mijn oudste zoon van 7 jaar kreeg een setje kaarten aan een handige bewaarring, en mijn jongste zoon van 4 jaar kreeg een mooie waaier van kaarten. Op de kaarten staan leuke, eenvoudige dingen die je met je kind kunt doen in de natuur, samengesteld voor hun eigen leeftijd. Bij mijn oudste zoon staat bijvoorbeeld op de kaart hoe je een schimmel kweekt, en bij mijn jongste zoon gaat het vooral over dingen in de natuur voelen. Sneeuw, regen, bladeren en wind.

Vorige week kregen ze allebei een nieuw pakketje van OERRR. Deze keer gericht op de herfst. Want de herfst is nu eenmaal de mooiste tijd om in de natuur dingen te ontdekken. Wederom met kei leuke (knutsel)opdrachten. Mijn oudste zoon kreeg een herfstkleurenwaaier. Met die waaier ga je in de natuur op zoek naar dingen in de kleuren die op de waaier staan. Heb je eenmaal iets gevonden dan kun je die dingen bewaren in de ‘bladerbewaarder’ die je zelf moet maken. De beschrijving kun je dan weer vinden op de site van OERRR.

Mijn jongste zoon kan hier uiteraard ook aan meedoen, maar hij ontving een kaart waar op stond dat we in de herfst, tijdens een stevige wind eens buiten moeten gaan staan en de kracht van de wind moeten gaan voelen. De tip voor in de winter was om sneeuw te proeven (wel van tevoren even melden dat gele sneeuw niet goed is) en in de lente moeten we eens buiten gaan luisteren naar vogelpraat. In de zomer gaan we samen in de branding zitten om de kabbelende golven te voelen.

Ik vind het geniaal door zijn eenvoud. In de lente gaan luisteren naar vogelpraat. Dat is eigenlijk iets heel simpels wat wij hier nooit doen. In de herfst buiten in de wind gaan staan om te voelen hoe krachtig die wind is doen wij ook nooit. Vanaf nu wel. Vanaf nu gaan we de wind voelen, kleuren zoeken in de natuur en schimmel kweken in de koelkast.

OERRR! 4OERRR! 2natuurmonumenten.nl/kinderen

 

3 thoughts on “Mommy Tips | OERRR!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top