Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Mommy Review | Xsensible Stretchwalker

Mommy Review | Xsensible Stretchwalker

Wij vrouwen zijn, als het om het dragen van knellende en pijnlijke schoenen gaat, wel wat gewend. We kunnen als het nodig is een hele dag op hooggehakte pumps lopen en dat zonder te klagen. Maar als het om sportschoenen gaat verwachten ook wij niets minder dan dat ze comfortabel en pijnloos lopen. En laat het nou zo zijn dat dit een belofte is die Stretchwalker doet.

Xsensible Stretchwalker is onderdeel van Nimco, een Nederlands familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van de hoogste kwaliteit schoenen. Xsensible Stretchwalker is in Japan ontwikkeld. Japan staat immers bekend als het land dat tradities en kennis in ere houdt en veel waarde hecht aan evenwicht tussen lichaam en geest. De Stretchwalker is dan ook gebaseerd op het balansprincipe van de oude traditionele Japanse sandaal genaamd Ippon-ba geta. Deze houten Japanse sandaal balanceert op een hak, die in het midden van de zool is geplaatst, en symboliseert de harmonie tussen mens en natuur. De kenmerken van dit Japanse balanssysteem heeft het bedrijf teruggebracht maar dan in een comfortabele hedendaagse unieke schoen.

De Stretchwalker is mooi vormgegeven, het model is van nu, het staat leuk en sportief. En daarnaast is het in diverse kleuren verkrijgbaar. Wat het uiterlijk betreft is het zeker een hedendaagse schoen die zowel door jong als oud gedragen kan worden. Maar ook voor beide seksen geschikt is.

Mijn eerste kennismaking met de Stretchwalker viel me wat tegen. De schoen kreeg ik niet goed aan en daarnaast knelde het aan alle kanten. Erop lopen was zelfs pijnlijk te noemen. Nu moet ik erbij vermelden dat ik brede voeten heb waardoor veel schoenmodellen snel knellend zitten. Maar desondanks was mijn verwachting hoog. Door belofte als ‘door de toepassing van onze unieke zooltechnologie is lopen nog nooit zo comfortabel geweest’,  verwachtte ik dat de schoen op z’n minst minder onprettig zou zitten. Van het comfortabele gevoel merkte ik weinig.Stretchwalker 3Op het moment dat ik de schoenen aan de kant wilde gooien stelde manlief voor om de (extra) binnenzool eruit te halen. Dit zorgt namelijk voor een verhoging. En wat een verschil! Mijn voeten hadden de ruimte om te ademen en wat zaten ze goed! Dit veranderde mijn kijk op de schoenen geheel.
De Stretchwalker zitten lekker aan mijn voeten en aan het draagcomfort heb ik totaal niets meer op te merken. Daarnaast lopen ze niet zwaar en geven ze je het gevoel dat je er de hele dag op kunt lopen. En dat deed ik dus ook.

Na een hele dag op de Stretchwalker gelopen te hebben kan ik alleen maar zeggen dat het een fijne schoen is. Ik heb zonder pijn gelopen en het grote verschil merk ik in mijn onderrug. Het branderige/pijnlijke gevoel dat ik normaliter na een dag lopen heb is vele malen minder. En sprake van een vermoeide voet is er ook niet. Na mijn teleurstellende start met deze schoen had ik zeker niet verwacht dat het dit in zich had. Zowel het draag- als loopcomfort is erg prettig. Als een nieuw paar schoenen gelijk comfortabel zit en je aan het einde van de dag nog steeds het gevoel hebt dat je er nog uren mee kunt lopen, is het wat mij betreft een geslaagde schoen. Ik ben niet goedgelovig en na het lezen van de beloftes van de schoen was ik dan ook lichtelijk sceptisch, eerst ervaren dan geloven! Maar wat is de Stretchwalker een heerlijke schoen om op te lopen. Zelfs voor iemand met brede voeten. Ik ben fan, en dit ondanks dat ik de schoenen  zonder de extra binnenzool wat voor nog meer comfort moet zorgen draag. Stretchwalker 2Dit is het model England en is in negen kleuren en in de maten 36-43 verkrijgbaar. Voor meer info over de Xsensible Stretchwalker, bezoek hun website xsensible.com

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

8 thoughts on “Mommy Review | Xsensible Stretchwalker

  1. @Bianca, ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik vind deze rode ook heel leuk, zeker als je het met je outfit kunt combineren.

  2. Wauw gaaf! Benieuwd of ze er ook in het roze komen! Ik zal eens kijken naar de link!

  3. Ik zou er ook niet opgekomen zijn om de zool eruit te halen (toch een onderdeel van de schoen). Gelukkig zijn mannen wat praktischer haha. Lijkt me een fijne schoen. Die met de luipaard print is leuk!

  4. Ik heb de schoenen ook aangeschaft vanwege de mooie reacties,ik loop er nu drie dagen op het het valt erg tegen ,zo benauwd aan je voeten ,ik heb de goeie maat.maar toch slippen ze achter,mijn voeten branden heel erg en ik ben dood moe,mijn verwachtingen waren heel hoog,ook omdat ze zo duur waren ,ik baal als een stekker,ga nu ook maar de zool er uit halen,kijken of het dan beter gaat.

  5. @Lia, dat komt mij heel bekend voor. Ik vond ze eerst ook niet lekker lopen maar de zolen eruit halen maakte het verschil. Ik ben benieuwd hoe je ze zonder zolen zult ervaren. Laat je het weten?

  6. Ik heb de schoenen aangeschaft vanwege hielspoor in beide voeten. Ze lopen prima!
    Minpuntje is dat ze echt glad zijn op een natte ondergrond.. Ben zelfs al een paar keer met mn voet van het gaspedaal afgegleden doordat de zool nat was van het gras….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top