Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog Cindy | Horrormonen

Blog Cindy | Horrormonen

cindyHet zou voor de mensheid beter zijn als ik gewoon de hele dag mezelf in mijn slaapkamer op kon sluiten en mijzelf zo weinig mogelijk met anderen in kan laten. Waar ik er bij de vorige twee zwangerschappen niet veel last van heb gehad (volgens eigen zeggen dan) overspoelt het me nu.
Een zielig stukje in mijn favoriete serie? Ik moet janken.
De kinderen die vervelend doen? Ik word veel te snel boos.
Een grapje die verkeerd opgevat wordt? Ik ben meteen op mijn teentjes getrapt of ik schiet in de verdediging.
Iets wat niet gaat zoals ik het wil of zoals ik verwacht had? Ik kan er veel te lang in blijven hangen.

Zelf merk ik het en ik vind het zeker niet leuk. Keer op keer houd ik mezelf voor het de volgende keer niet zover te laten komen. Maar dan raak ik weer te snel oververhit en zijn de kinderen of mijn man er de dupe van….

Dat verandering in je hormonen zoveel met een vrouw kan doen. Dat je soms gewoon kunt veranderen in een oververhit monster. Gelukkig snapt mijn man heel goed dat het de hormonen zijn. Maar hoe leg je het aan je jonge kinderen uit dat mama niet zo veel kan hebben als voorheen? Dat dit komt doordat er van alles verandert in mama haar lijf waardoor ze soms sneller boos kan worden. Ik wil dit niet! Ze kunnen er ook niets aan doen.
De andere kant is dat ik ze dan ook wel weer helemaal plat kan knuffelen als ze lief voor me zijn. En dat ik intens kan genieten als ze samen aan het spelen zijn of even lekker bij mama komen om te knuffelen. Want ondanks dat mama soms niet zo lief is houden ze nog steeds van mij 😉 en zijn ze zeker niet bang om dit te tonen.

Ik weet het van mijzelf en dit maakt het wel wat makkelijker. Ik probeer er nog meer op te letten en als ik merk dat het niet goed gaat doe ik even een stapje terug. Ik hoop dat dit ooit nog beter wordt. Want die horrormonen mogen ze wat mij betreft houden hoor! Wat een ondingen….

cindyCindy Koehorst (1984) getrouw met Martin, de trotse mama van Lyanne en Collin en zwanger van hun derde kindje. Cindy is naast gediplomeerd verpleegkundige een fanatiek haakster en heeft altijd wel een projectje liggen waarmee ze bezig is.

4 thoughts on “Blog Cindy | Horrormonen

  1. Heel vervelend, die horrormonen! Ikzelf had niet zo veel last ervan, behalve dat ik ontzettend snel huilerig werd of gestrest als iets anders verliep dan mijn bedoeling was!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top