Je bent hier
Home > Columns > Moederdag

Moederdag

Vandaag alweer mijn 10de Moederdag gevierd, wat is de tijd snel gegaan. In de loop der jaren zijn er vier kinderen bijgekomen, en wat ben ik super trots op hen.
Voor mij geen commerciële Moederdag met bloemen en winkelcadeautjes. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de zelfgemaakte knutselwerkjes van mijn kinderen en het ontbijt in bed.

De zelfgemaakte cadeautjes van de kids blijven de allerleukste cadeautjes.
Wat een kunstwerk heb ik dit jaar mogen ontvangen, daar kan geen enkele winkelcadeau aan tippelen. De liefde en inspanning wat erin zit is niet in geld uit te drukken. En de trotse blikken bij het overhandigen ervan, priceless.

Voor mij draait Moederdag dan ook om de zelfgemaakt knutselwerkjes van mijn kinderen. De hoeveelheid liefde waarmee zo’n knutselwerk gemaakt wordt, geweldig! Moederdag is voor mij een dag dat mijn kinderen extra hun waardering laten blijken. Een dag dat ik verwend word met de zelfgemaakte creaties. Maar ook een dag dat ik als laatst uit bed kom, want met Moederdag staan zij extra vroeg op om voor mij ontbijt in bed te zorgen.

Op de vraag ‘Wat betekent Moederdag voor jou?’ antwoordden mijn jongens het volgende.
Zoon 10,5 jaar: ‘Moederdag is een dag waarop ik mijn moeder verwen. Cadeautjes voor haar maak om op Moederdag te geven. Moederdag is een dag waarop wij extra tijd aan haar besteden en ontbijt voor haar maken’.
Zoon 2, bijna 7 jaar: ‘Dingen voor mijn moeder maken en iets schrijven’.
Zoon 3, 6 jaar: ‘Iets voor mama maken’.

Hier in huis draait Moederdag niet om wat je voor mama kunt kopen, maar dat wat je met liefde voor mama maakt.

Allemaal een fijne moederdag!!!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Moederdag

  1. Inderdaad, de zelfgemaakte cadeautjes blijven bij vere de leukste moederdag cadeau’s.
    Fijne moederdag!!!

  2. Erg jammer dat moederdag steeds meer om de cadeautjes draait en dat winkels een comerciele happing van gemaakt hebben. Geef mij maar ten alle tijden liever een zelf in elkaar geknutselde werkje van de klein kinderen, Geweldig.

    Een ieder een fijne Moederdag gewenst!

  3. Het is altijd leuk, de presentjes met moederdag. Ik zal nooit het briefje van mijn dochter toendertijd in groep 3 vergeten. Er stond met grote letters. IK HUO VAN JUO.
    Onbetaalbaar!!! Vandaag ook weer een fijne dag gehad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top