Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Moe is Moe (maar voldaan)

Moe is Moe (maar voldaan)


Titel:Moe is moe (maar voldaan)
Auteur:Irene Wing Easton
ISBN: 978-94-91072-03-1
Te bestellen via de site van Irene: www.wingeaston.nl

Over het boek
Het valt tegenwoordig niet mee om een Goede Moeder te zijn. Als Home-Manager ben je constant in de weer om kinderen op tijd naar alle clubjes te brengen, voldoende pretparken te bezoeken en ze allemaal zindelijk, in het bezit van drie zwemdiploma’s, minstens vijf avondvierdaagse medailles en op tijd in bed te krijgen. Je Hulp-Moedert wat af op school en als je dat niet doet dan heb je last van schuldgevoelens. Vervolgens lig je weer nachten te piekeren, als je al niet last hebt van Ongestelde Hormonen of Baby-Kriebels. En dan heb je ook nog te dealen met die steken van Mede-Moeders of met het naar elkaar kijken en vergelijken…

Irene Wing Easton, een gewone moeder gunt je een kijkje in haar keuken, is eerlijk over haar blunders, laat je herkennen, meemopperen, lachen en…misschien wel op ideeën komen.
Geen Moeder vindt het multitasken leuk, laat staan dat ze het ook volhoudt… ook al bekent ze dat liever niet tegenover soortgenoten die immers zo goed lijken te weten hoe het allemaal moet.
In dit boek komen taboes boven tafel, het is een pleidooi voor solidariteit en reken maar dat je kéuzes hebt in hoe jij persoonlijk je moederschap invult!
Het maakt niet uit of je betaald werkt of thuis als moeder werkzaam bent, dit boek is voor alle moeders bedoeld. Sterker, ook vrouwen die geen moeder zijn en vaders blijken het te waarderen.

Irene Wing Easton is geen Bekende Nederlander maar wel Moeder van vier kinderen en dus met recht ervaringsdeskundige. Irene is tevens een vaste columniste van Mommyonline.

Onze mening
‘Moe is Moe maar voldaan’ is een flink dik boek met maar liefst 250 pagina’s. Het boek ziet er mooi uit. De paarse kleur van de kaft spreekt aan. Niet onbelangrijk als je een boek in de boekhandel ziet liggen.

‘Moe is Moe maar voldaan’ is een verzameling korte verhalen waarin de schrijfster haar belevenissen met haar gezin beschrijft.
Een boek dat je niet in een keer uitleest maar juist geschikt is om op je nachtkastje te leggen om af en toe een verhaaltje te lezen. Verhaaltjes die absoluut aanspreken. Ook is het niet noodzakelijk om het boek van achter naar voren te lezen. Wat het boek leuk maakt is dat je ieder willekeurig verhaal kunt lezen en dat verhaal absoluut herkenbaar is.
Zoals de keer dat schrijfster een oppaskind in haar schoot krijgt geworpen en geen nee durft te zeggen. Wie heeft dat niet een keer meegemaakt. Een vriendin, kennis die je tegenkomt en dan van de gelegenheid gebruik maakt om jou heel lief te vragen of je toevallig niet even op kunt passen. En wie zegt dan nee. Ik niet en de schrijfster van het boek ook niet.
Of de mede-moeder die eerst een voorstander is van thuisblijven voor haar kind en dan opeens de werkmoeder wordt en geheel van mening verandert.
Ook het verhaal van Koninginnedag kwam mij zeer bekend voor. Jaren geleden had ook ik iedere Koninginnedag een missie.
Kortom een boek met allemaal zeer herkenbare verhalen. Vlot geschreven en leuk om te lezen.

Winnen!
Moe is Moe maar voldaan is een boek dat op je nachtkastje thuis hoort. Mommyonline.nl mag namens Irene Wing Easton twee exemplaren van het boek weggeven. Wil jij kans maken op een exemplaar? Laat ons hieronder weten waarom jij het boek graag wilt winnen en beantwoord via dit formulier de vraag: Wat is de prijs van het boek? Antwoord te vinden op de site van Irene Wing Easton
Deze actie loopt van maandag 28 maart tot en met maandag 18 april 2011

26 thoughts on “Moe is Moe (maar voldaan)

 1. Ik zou graag in aanmerking komen voor dit boek. Al is het maar omdat ik een moeder ben en me bijna dagelijks afvraag, hebben andere moeders dat nu ook?? Je maakt jezelf af en toe gek door alles perfect te willen doen en doordat dit toch nooit zal lukken 🙂

 2. Het lijkt mij een hilarisch leuk boek om te lezen. Het is altijd leuk om door de ogen van iemand anders te mogen kijken.

 3. Hoi Daisy, leuk dat je reageerde en ik garandeer je dat je zult lachen als je het boek leest. Maar ook zet het de meeste vrouwen tot nadenken. Humor is vaak een goede manier om juist ernstige dingen in te verpakken. Ik krijg veel reacties van moeders die aan de ene kant erg gelachen hebben en aan de andere kant het fijn vonden om herkenning te vinden, zich nu minder eenzaam in hun moederschap voelen. Doe je mee met de wedstrijd?

 4. Het is altijd leuk om te lezen/horen hoe mede mama’s met bepaalde situaties omgaan. En tegen bepaalde punten aankijken.
  Het boek wil ik dan ook graag op mijn nachtkastje hebben zodat ik voor het slapen gaan iets te lezen heb

 5. @Josie, het is erg geschikt voor nachtkastjes, al zeg ik het zelf. Juist omdat het om korte verhalen gaat. Net lang genoeg om te ontspannen en kort genoeg om ongestoord/net voor je in slaap valt, te lezen 😉
  @ allen Vul het wedstrijdformulier in en wie weet win je wel een exemplaar!

 6. lijkt me fijn zo’n boek. mss ideaal om nu te lezen en later aan m’n tienerdochter te presenteren zodat we samen knn lachen met ‘hoe het allemaal is verlopen’.

 7. @mamavandrie. Dat lijkt me een goed idee, om er later samen met je kind(eren) om te lachen. Mijn eigen kinderen (die als voorbeeld dienden voor de karakters in het boek) zijn inmiddels ook zo groot dat een aantal van hen het boek heeft gelezen en ze konden er ook heel erg om lachen.
  Wat ook grappig is, is dat Oma’s het lezen en dingen herkennen uit de tijd toen zij moeder waren.Sommige taboes spelen dus al generaties lang. Dat had ik me niet gerealiseerd. Ik had ook niet verwacht dat zoveel Oma’s het gingen lezen. Maar vind het super dat ze het doen.

 8. Lijkt mij een leuk boek om met moederdag kado te doen. Ik zou het boek dan ook graag willen winnen, als moederdag kado aan mijn beste vriendin. Ik denk dat zij hier wel heel blij mee zal zijn.

 9. Dankje Mamavandrie! Ik vind het juist leuk dat de (aanstaande)lezers van zich laten horen. 🙂 Jarenlang heb ik aan dit boek gewerkt, niet wetend wie het ooit zouden gaan lezen.Of iemand het überhaupt zou gaan lezen 😉 en dat was dus best spannend. Nu het boek er is en goed loopt, is het voor mij fantastisch om te horen hoe de lezers het ervaren. Degenen die hier reageren, kennen mij mogelijk al van mijn columns voor Mommyonline of omdat ze op de website een paar hoofdstukken uit het boek gelezen hebben. Ik waardeer het enorm als mensen de moeite nemen om op mijn werk te reageren, echt waar.

 10. Wow, wat zou ik graag dat boek willen winnen. Met dit boek wordt weer eens bevestigt dat de rol van huismoeder of huisvader onderschat wordt. Men denkt, oh die ligt lekker de grootste deel van de dag op de bank lekker te lezen of iets dergelijks, maar het is zeer hard werken en zeker nog met kinderen. Je bent de hele dag aan het draven en in de weer.
  Met het winnen van het boek kan ik eens lezen wat ik zelf altijd al gedacht had en anderen eens laten lezen hoe e.e.a. onderschat wordt

 11. Moe…. moe… zo herkenbaar.
  Mijn kereltje is inmiddels al 7 maanden. En hij drinkt nog steeds borstvoeding.
  Hij weigerde de eerste 6 maanden lang de fles te drinken. Eindelijk begint dat te komen.
  Daarnaast heeft hij een keurig ritme. Ook ’s nachts nog 2x voeding….
  Dus ja, dit is wel heel herkenbaar…
  Ik zou het graag willen lezen!

 12. @Jack. Vul dan vooral het deelnemersformulier in en wie weet win je het. Anders misschien een leuk verjaardagscadeautje/moederdagscadeautje of zomaar omdat je het verdient cadeautje ? 😉 Inderdaad hoor ik vaker dat lezers het na zelf gelezen te hebben cadeau doen aan vriendinnen. Ook veel moeders en schoonmoeders geven het kado aan (schoon)dochters. Ook zij herkennen veel. Ik wist niet dat een aantal taboes ook vroeger al speelden. Moeders hebben jarenlang nergens over gesproken, ik hoop dat open te breken.
  @Natasja Het komt goed, uiteindelijk gaat ook jouw kereltje de hele nacht slapen. Laat je niet gek maken door alle adviezen die iedereen je geeft, maar vertrouw op jezelf (dat is het beste advies wat ik je geven kan en ook de strekking van mijn boek). Moeders doen elkaar veel stress aan door te zeggen:’Oh slaapt jouw kind nog niet de hele nacht door? Nou nou….’

 13. Letten jullie er allemaal goed op dat om aan de wedstrijd mee te doen, je het formulier moet invullen. Dit staat onder het kopje ‘Winnen’, in rood gedrukte letters. Kun je aanklikken en….succes!!!

 14. Omdat de titel van het boek precies weergeeft hoe ik me voel. Ik ben erg nieuwsgierig naar de inhoud!

 15. Omdat mijn lieve vrouw en moeder van onze kinderen soms een beetje moe is …

 16. het boek kost: ……. euro.

  = 1 euro per jaar en 80 eurocent om het kinderdossier op te starten 😉
  (ik weet het is een droge mop, maar ik kan het niet laten. met drie koters verandert mijn gevoel voor humor drastisch)

 17. lijkt me een leuk boek, met situaties die herkenbaar zijn voor alle moeders

 18. Wat jammer dat ik deze actie net heb gemist!
  Sluit helemaal aan met wat ik aan het opzetten ben… Moeders die elkaar steunen door verhalen over het dagelijks leven van een moeder!

 19. @Lisette. Heel jammer maar misschien kun je jezelf met moederdag laten verwennen? Het klinkt heel leuk wat je aan het opzetten bent, ik ben eigenlijk heel erg benieuwd! Als ik iets kan betekenen voor jouw idee? Ik zoek een podium om over dit onderwerp te praten dus…Via mijn website kun je altijd contact opnemen.

 20. @Mies. Ik weet dat niet maar de redactie van Mommyonline moet je dat wel kunnen vertellen. Ik heb het naar hen gestuurd en zij hebben het naar de uiteindelijke winnaar gestuurd. Maar als troost: je kunt op mijn website 3 hoofdstukken gratis lezen. groetjes! Irene Wing Easton.

 21. @Mies, de winnaar van het boek is Daisy. Het reden dat dit niet terug te vinden is omdat wij voorheen een aparte pagina hadden waarop alle winnaars vermeld werden. Tegewoordig doen wij dit gewoon onder het bericht zelf. Is wat makkelijker erug te vinden en beter te koppelen aan de winactie zelf.

 22. Hallo, wat een verrassing vandaag. Ik kreeg een pakje (zeer goed verpakt) net een half uur geleden in de brievenbus. ‘Ik maak het vol verwachting klopt mijn hart’ open. En wat zit er in het pakje? Het boek Moe is Moe maar voldaan.Na even nadenken kom ik tot de conclusie dat ik op de gezondheidsbeurs ben geweest begin janurai 2012 en daar heb ik met een Coach gesproken van coach confetti. Ik weet nog dat we een formulier moesten invullen. Niet meer aan gedacht en vandaag een boek rijker geworden. Ik ga er lekker in lezen en vanavond gaat het boek mee naar bed. En ligt het op mijn nachtkastje. Ik ga er nog een artikel aan wijden op mijn weblog Fran’s taal. Ik wilde even naar een plaatje googelen van MOE is MOE maar voldaan en zodoende kwam ik op deze site. https://www.mommyonline.nl ken ik nog niet. Dat ga ik nu gezellig bekijken. Bedankt voor het boek. Lieve groetjes Fran.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top