Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Mode column – De man en mode

Mode column – De man en mode

gouden jumpsuit‘Doe je dat aan?’, ‘het lijkt wel een pyjama, aldus mijn man, toen ik mij voor een NY feestje in mijn, speciaal voor de gelegenheid aangeschafte, shiny gouden jumpsuit had gestoken. Eeeuh, ja dus. Zelf vond ik ‘m fantastisch, helemaal on trend en party proof. Nu is het zo dat mijn man op het gebied van kleding het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ principe nogal hoog in het vaandel heeft staan – een Esprit/Benneton setje waar je als je 65 bent wellicht de show mee steelt, is wat hem betreft al spannend genoeg – dus zijn mening werd vakkundig genegeerd en ik vertrouwde op mijn eigen oordeel.

Op het het feestje werd de opinie ten aanzien van ‘het gouden pak’ nog eens gepeild. Conclusie: de meeste mannen vonden het niks – want onflatteus -, de vrouwen vonden ‘m geweldig en gedurfd.

De gouden jumpsuit past perfect in het rijtje van onflatteuze/niet sexy en door mannen verafschuwde kledingstukken. Zo is er de harem broek, de geprinte legging, de Ugg, de sweater en sinds kort de joggingbroek. En natuurlijk, in veel van deze kledingstukken zul je er niet snel vrouwelijk en sophisticated uit zien, maar soms kan je een trend gewoon vinden ook al is het misschien niet perse ‘mooi’.

Bij het bekijken van oude foto’s komt er soms wat meer begrip voor het mannenstandpunt. Tja, die spicegirl achtige plateauzolen uit de jaren negentig, dat was het toch inderdaad niet nee. Veel investeren in dit soort trend items doe ik dan ook niet, maar gelukkig bieden winkels als H&M en Primark uitkomst voor dit probleem. Het ‘gouden pak’ is dan ook al lang uit mijn kledingkast verbannen, maar heeft sinds kort plaats gemaakt voor een joggingbroek conform de joggingtrend anno 2014.

Elma van KeulenGeschreven door: Elma van Keulen, moeder van de twee jarige Siem en getrouwd. Deelt haar dagelijkse outfits op haar modeblog Reinadelamoda.nl en geeft workshops mode en stijl aan particulieren en bedrijven.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Mode column – De man en mode

  1. Mannen hebben nou eenmaal een ander smaak.
    Ik ben ook geen fan van de jumpsuit maar moet zeggen dat het bij sommige dames erg mooi staat.

  2. Moet zeggen dat ik sommige jumpsuits wel mooi vind, maar voornamelijk bij een ander haha!
    Zelf durf ik ook nooit zoveel qua opvallende kleding, maar heeft dan met mn maatje meer te maken, hou t liever op safe!

  3. Haha, tja, ik denk dat mannen het echt allemaal wat objectiever bekijken. Wij vrouwen worden vaak wat meegezogen door trends eh, ik zelf ook. Dingen die ik eerst afgrijselijk vond, vond ik opeens geweldig. Waarschijnlijk gewoon door het op iedereen en overal te zien.

  4. Hahaha ik heb jaren geleden al geleerd hoe ik hem in de maling kan nemen. Als hij omgekleed voor een feestje naar beneden komt, vraag ik ‘oh ga je zo?’ En geloof me, dan zijn mannen net vrouwen. Hij kijkt schichtig naar zijn shirt, vraagt direct wat er niet goed aan is en lacht als hij mij vervolgens triomfantelijk ziet kijken. Hij denkt sindsdien 2x na voordat hij commentaar levert!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top