Je bent hier
Home > Columns > Column – De eerste keer

Column – De eerste keer

De eerste keerAls je zwanger bent hoor je regelmatig dat iets de laatste keer is. Zo is het dan de laatste keer kerst met zijn tweeën, de laatste keer op vakantie met zijn tweeën, de laatste verjaardag met zijn tweeën en ga zo maar door. Daar heeft men dan ook wel gelijk in, zodra ons kindje geboren is zijn  we niet meer met zijn twee, maar zal ons leven altijd verrijkt zijn met een 3e persoontje. Een nieuw leven waar je altijd rekening mee moet en vooral ook wilt houden.

Maar waar ik dan eigenlijk niet zo uitkijk naar al die laatste keren, kijk ik juist heel erg uit naar alle eerste keren! Want ik word voor de eerste keer moeder en mijn man voor de eerste keer vader. Dat is een moment wat je nooit meer zult herbeleven. Niet  voor de eerste keer in ieder geval!

Ik kijk enorm uit naar het moment dat ik voor het eerst onze dochter zie, voor het eerst haar naam hardop kan zeggen waar anderen bij zijn, voor het eerst haar vast kan houden.. huid op huid.
Maar ook de eerste keer dat ze huilt, lacht, grijpt, trappelt en drinkt zijn momenten om nooit meer te vergeten. De eerste foto die ik zelf van haar maak en de eerste keer dat ze kennis maakt met onze puberhond. Hoe zou het zijn, die eerste nacht samen? En haar voor het eerst in badje doen..?

Allemaal hele bijzondere momenten die ik echt bewust wil meemaken. Net als mijn man. Samen fantaseren we er al over, we dromen erover en we praten erover. Uiteraard zullen er ook “eerste keren” zijn waar we wat minder naar uit kijken, zoals de eerste slapeloze nacht, de eerste vaccinatie of de eerste spuitluier. Maar ook dat zijn momenten die horen bij het ouderschap en waar ik stiekem toch niet op kan wachten…

Want als die momenten daar zijn, dan is ons meisje er…
En ik kan haast niet wachten om haar te ontmoeten!

Nicole is getrouwd met haar ‘prins op het witte paard’ en samen verwachten ze hun eerste kindje. Nicole is van oorsprong leerkracht in het basisonderwijs, maar werk op dit moment voor een grote bank. Ze geniet enorm van het zwanger zijn van hun kleine toekomstige prinsesje. Meer over Nicole, bezoek haar blog babyeagles

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

7 thoughts on “Column – De eerste keer

  1. Geniet nog maar van jullie ‘laatste keren’. Ik kan je wel zeggen dat de ‘eerste keren’ dat er aan zullen komen veel mooier zijn.

  2. Ach ja…die heerlijke zwangerschapsverwachtingen! Het heet niet voor niets ‘in verwachting’. En het zal ook leuk zijn…vooral de ‘eerste lach’. Magisch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top