Je bent hier
Home > Headlines > Merry Christmas

Merry Christmas

christmasI love, love, love Christmas! Ik ben dol op de kerstdagen en de daarbij behorende kerstsfeer. Kerst en Oud en Nieuw zijn bij uitstek mijn favoriete feestdagen van het jaar. Kerst is voor mij een periode van warmte, gezelligheid en samenzijn. Een liefdevolle periode.

Zoals het jaar daarvoor hebben wij ook dit jaar in verband met ruimtegebrek geen grote kerstboom in de woonkamer staan, maar een klein schattig boompje van ruim 60 cm. Deze hebben wij op een verhoging gezet en het ziet er prachtig uit! Qua versiering hebben wij niet echt uitgepakt. Dit zie ik volgend jaar graag anders, ik wil namelijk een huis vol versieringen.

kerst Kerst vieren wij met het gezin dat uit zeven personen bestaat. Zeker eerste kerstdag moet het gezin compleet en thuis zijn, dat is een must. Eventueel kunnen we met tweede en derde kerstdag (ja, tegenwoordig is er ook nog eens een derde kerstdag) bij familieleden langs en zo samen vieren.

De voorbereiding van kerst wil ik zo prettig mogelijk laten verlopen, zonder gehaast en zeker zonder stress. Ik begin dan ook ruim op tijd met inkopen doen. Het liefst moeten cadeautjes twee weken voor kerst gekocht zijn. Mocht ik in de tussentijd nog leuke cadeautjes tegenkomen dan neem ik deze wel mee, maar het haastgevoel dat je nog cadeautjes moet kopen is er dan niet bij. Onze kinderen mogen standaard een verlanglijst maken met wat zij graag zouden willen, en deze onder de kerstboom zetten. Hierdoor hoeven we dus niet al te lang naar een geschikt cadeautje te zoeken voor ieder kind. Tegenwoordig proberen manlief en ik, naast wat op hun lijstje staat, en speelgoed en spelletjes voor de vele vormen van spelcomputers die wij in huis hebben, ook functionele cadeaus te geven, zoals extra paar schoenen en nieuwe kledingstukken. Kinderen anno nu stikken gewoonweg in de speelgoed en hier willen we niet al te veel meer aan uitgeven.

kersthart De laatste week voor kerst is bedoeld voor het inslaan van boodschappen, hiervoor trek ik echt een weekje uit en halen we beetjes bij beetjes alles wat we nodig hebben in huis, beginnende bij de ‘lang houdbaar’-producten zoals drinken, snoepgoed en producten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan wat betreft bakken. Want de dag voor kerst trek ik uit voor het bakken van diverse lekkernijen. Met vijf kleine kinderen in huis en een man die dol is op taarten, moet je hier wel een hele dag voor uittrekken. Zo gaan manlief en ik dit jaar voor het eerst een echte taart (proberen te) bakken en daarnaast de standaardcupcakejes en koekjes. Het maken van de koekjes mogen de kinderen zelf doen. Nadat ik de deeg gemaakt heb gaan zij met de uitsteekvormpjes aan de slag en daarna de oven in. Zo hebben zij ook wat te doen.

kerst engel Omdat onze kinderen veel te nieuwsgierig zijn en hierdoor de kans groot is dat ze cadeautjes aanvallen, zetten we cadeautjes niet meteen onder de kerstboom. Dit doen we de nacht voor kerst. Verder maken manlief en ik de woonkamer in orde. Zo wordt de ontbijttafel gedekt en wordt de zogeheten buffettafel ook opgemaakt waarop al het lekkers gepresenteerd wordt. Het moment dat de kinderen op kerstochtend de woonkamer in lopen ervaren zij als een verrassingsmoment. Ontbijttafel is gedekt en (bijna) alles staat klaar, de buffettafel staat vol lekkernij en de cadeautjes zijn ook aanwezig. Dit is voor ons het begin van de driedaagse kerst.

Ik heb er ontzettend veel zin in!!!
Ik wens jullie allemaal gezellige kerstdagen, geniet ervan!!!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Merry Christmas

  1. Ik vind kerst ook een heel gezellig periode, gezellig met families en vrienden. Iedereen fijne kerstdagen toegewenst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top