Je bent hier
Home > Baby & Kind > Baby > Medela Freestyle elektrische kolf Review

Medela Freestyle elektrische kolf Review

Zelf ben ik een groot voorstander van het geven van borstvoeding. Het is dan ook niet gek dat al mijn kinderen stuk voor stuk gemiddeld een periode van een jaartje moedermelk gekregen hebben. Mijn zesde kindje van nu 4 maanden jong krijgt nog volop moedermelk en wederom ben ik super dankbaar voor het feit dat mijn borsten genoeg melk produceren. Het is mij echter nooit gelukt om mijn kinderen aan de borst aan te leggen. Ik ben dan ook na iedere bevalling op borstkolven aangewezen. Inmiddels mag ik mezelf, denk ik wel, een pro in het kolven noemen.

Wanneer je, zoals in mijn geval, van plan bent om lange periode te gaan kolven is het essentieel dat je een fijne borstkolf hebt. Na mijn eerste vijf bevallingen was het mijn trouwe elektrische borstkolf van Avent dat mij van dienst was. Voor zover ik mij nog kan heugen was ik over deze kolfapparaat tevreden, ik heb het beste ding immers veelvoudig in gebruik genomen.

Na de geboorte van mijn kleine dame, en ik opnieuw voor de keuze stond een nieuw kolfapparaat uit te kiezen, besloot ik voor Medela te gaan. Ik was immers zeer tevreden over de Medela borstkolf van het ziekenhuis, en zo’n model in huis hebben zou heel fijn zijn. Al gauw ontdekte ik dat de Medela kolfapparaat van het ziekenhuis een professionele uitvoering van over de tweeduizend euro is. Dat was schrikken. Ik wist logischerwijze wel dat het beste ding prijzig zou zijn… maar over de tweeduizend euro? Nee…zoveel had ik zeker niet in gedachte. Op zoek naar een goedkoper alternatief dus. Na diverse merken, modellen en prijzen vergeleken te hebben kwam ik uit op de Medela Freestyle. Een dubbele elektrische borstkolf met alle benodigdheden (accessoire) om direct van start te kunnen gaan. Je kunt dus na het uitkoken van alle onderdelen, direct met het afkolven van moedermelk beginnen.

Medela Freestyle elektrische kolf

De Medela Freestyle is een dubbele elektrische kolf en is klein en licht van gewicht (370 gram). Door zijn compacte formaat kun je de kolf makkelijk meenemen en overal gebruiken. Ideaal dus voor mama’s die veel onderweg zijn. De Freestyle is makkelijk in gebruik, het is makkelijk te bedienen en schoon te maken. Het heeft naast verschillende standen ook een geheugenfunctie zodat je je favoriete stand kan opslaan. Bij een volgende kolfsessie hoef je slechts op het geheugen icoontje te drukken en dan kun je op je favoriete stand kolven. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind is het lcd-schermpje dat laat zien hoe lang je aan het kolven bent. Zo hoef je niet apart de tijd bij te houden. Daarnaast geeft het schermpje de batterijniveau weer.

De Medela Freestyle heeft zijn voordelen maar helaas ook een, naar mijn mening, groot nadeel. Waar ik persoonlijk heel erg aan moest wennen is het geluid dat het beste ding gedurende de kolfsessie maakt. Ik heb zelfs moeten uitzoeken of het geluid dat de kolf produceert normaal is of dat mijn exemplaar defect is. Het geluid bleek dus erbij te horen, moet zeggen dat ik dit nog steeds storend vind. Verder is het wel heel fijn dat wanneer de accu volledig is opgeladen je probleemloos een hele dag kunt afkolven.

Wat betreft het kolven zelf vind ik de Freestyle een prima product. Het product doet wat het behoort te doen en het krijgt over het algemeen mijn borsten goed leeg. Ik moet echter wel erbij vermelden dat in de vier maanden dat ik 5x per dag kolf, het zo nu en dan voorgevallen is dat dit apparaatje niet in staat was mijn borsten naar behoren leeg te krijgen. Dat ik na een kolfsessie nog steeds met harde plekken zat. Dit heeft, denk ik dan, vooral te maken met het feit dat de Freestyle na ruim 30 minuten afkolven zichzelf uitschakelt. Dan heeft het product blijkbaar meer tijd nodig om alle opgehoopte melkklieren leeg te krijgen en bij mij zijn dit er soms behoorlijk wat. Verder vind ik het wel fijn dat de flesjes ook gebruikt kunnen worden om je kindje eten te geven: de Medela flessenspenen passen gewoon op de kolfflessen.

Al met al ben ik over de werking van de Medela Freestyle tevreden. Maar moet zeggen dat als ik geweten had dat het apparaat zoveel geluid produceerde en dat dit niet minder wordt, dat ik hoogstwaarschijnlijk voor een ander was gegaan. Van een elektrische kolfapparaat van over de 350 euro had ik, wat geluid betreft, meer stilte verwacht. Voor de rest is de Medela Freestyle een prima kolf waar ik nog maanden gebruik van hoop te kunnen maken.

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top