Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > MAC lipsticks | Fabby en Viva Glam IV

MAC lipsticks | Fabby en Viva Glam IV

De lipsticks van MAC zijn waanzinnig populair en dat is niet zo verwonderlijk. Ze behoren tot het wat luxere segment, maar ze zijn nog niet zo duur als bijvoorbeeld lipsticks van Yves Saint Laurent of Estée Lauder. Daarnaast is er een enorme keuze in kleuren, waardoor er voor iedereen wel iets moois tussen zit. En: de meesten zijn goed gepigmenteerd.

my-favourite-lipsticks-from-mac-l-eqzjmfEr zijn nogal wat vrouwen die een behoorlijke collectie hebben als het gaat om lipsticks van MAC. Ik ben daarop een uitzondering, want ik had er tot voor kort nog ‘maar’ twee. Helaas is er bij mij geen MAC-store om de hoek (en maar goed ook), dus mijn zoektocht naar de juiste kleur gaat doorgaans via internet. Pas als ik denk dat ik een juiste kleur gevonden heb, neem ik de moeite om naar een winkel te gaan en deze te swatchen op mijn hand en eigen lippen. Zo stond ik onlangs in de Douglas voor de kleur Kinda Sexy en Angel, maar helaas blijkt Kinda Sexy alleen in pro-stores te koop te zijn. Balen! Angel wilde ik in eerste instantie kopen, maar toen viel mijn oog op Fabby.

20141111_110439
Links: Fabby. Rechts: Viva Glam IV

Uiteindelijk ging ik blij naar huis met twee mooie lipsticks: Fabby dus, een zachte, dagelijkse kleur voor overdag en Viva Glam IV: een felle, berry-/roodachtige tint voor de avond of een feestje. Beide lipsticks hebben een ‘frosted’ finish, oftewel lipsticks met een subtiele, metalicglans. Niet iedereen houdt daarvan, maar ik vind de term ‘frost’ wel passen bij het najaar en bovendien mag make-up in dit seizoen natuurlijk ook best even meer blinken. Op de onderstaande flitsfoto kun je goed de metalicglans zien. In dit licht komt dat veel feller over dan in daglicht, dat zul je straks zien.

20141111_110601

Fabby (links) is net als Angel een zachte, koelroze kleur, maar dan met een snufje goudglans erdoor, waardoor deze nét iets warmer is dan Angel. Angel vind ik veel lijken op een lipstick die ik al in huis heb (Essence 07 Natural Beauty), bovendien heb ik al genoeg koelroze lipsticks en dan is een meer ‘peachy’tint zeer welkom.

20141111_110510
Onder: Fabby. Boven: Viva Glam IV

20141111_110552

Hoewel Viva Glam IV erg aanwezig is, vind ik deze kleur ook prima overdag draagbaar, mits je je ogen ingetogen opmaakt. De kleur zit tussen rood en berry in; het is niet schreeuwerig of ordinair rood, wat ik bijvoorbeeld wel ietwat vind van Russian Red.

SAMSUNG CSC
Viva Glam IV

Dan de swatches! Hier kun je goed zien dat Viva Glam IV anders is dan je in eerste instantie zou vermoeden. Vooral als deze eenmaal op je lippen is aangebracht, is de kleur uiteindelijk veel koeler dan je op de bovenstaande foto’s ziet.

20141111_110711
In daglicht (onder: Fabby, boven: Viva Glam IV)
20141111_110702
In flitslicht
SAMSUNG CSC
MAC Fabby

Hier vind ik deze kleur toch echt veel op Angel lijken. Maar dan met iets meer glans en warmte erdoor. De frosted-finish valt reuze mee, het is subtiel aanwezig.

SAMSUNG CSC
MAC Fabby
SAMSUNG CSC
MAC Viva Glam IV

Ik vind Viva Glam IV echt een wauw-tint. Het is geen rood, geen berry, maar een combinatie van de twee. Het is een beschaafde, felle kleur die vrijwel iedereen zal staan en elk gezicht snel opfrist.

SAMSUNG CSC

Ik ben heel blij met mijn aankopen. Ik had – heb – al heel wat prachtige lipsticks waar ik heel zuinig op ben, maar een paar mooie MAC-lipticks mogen natuurlijk niet ontbreken in de stash van een make-upjunkie. Kinda Sexy staat nu op mijn wishlist voor Kerstmis!

De MAC-lipsticks die vast in het assortiment zitten kosten € 19,- per stuk en zijn o.a te koop bij diverse Douglas-filialen, De Bijenkorf en MAC pro-stores.

Wat zijn jouw favoriete MAC-lipsticks?

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

3 thoughts on “MAC lipsticks | Fabby en Viva Glam IV

  1. Bij mezelf vind ik lipsticks met frosted finish niet mooi staan maar jij kunt het goed hebben. Vind beide kleuren mooi op je lippen staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top