Je bent hier
Home > Headlines > Lust je geen koffie? Dan moet je deze varianten eens proberen!

Lust je geen koffie? Dan moet je deze varianten eens proberen!

Lust je geen koffie? Dan moet je deze varianten eens proberen!

Alhoewel het voor een koffieliefhebber bijna niet voor te stellen is, zijn er meer dan genoeg mensen die geen koffie lusten. ‘Koffie moet je leren drinken’, is een veelgehoorde uitspraak. Daar zou je bij kunnen fronzen. Als je iets niet lekker vindt, en er zijn genoeg alternatieven, waarom zou je het dan toch blijven drinken, in de hoop dat je het ooit minder vies of misschien zelfs lekker gaat vinden? Toch kan dat bij koffie best een optie zijn. Niet omdat je iets dat je niet lekker vindt per se moet gaan waarderen, dat is helemaal aan jou. Maar wel omdat er zoveel verschillende manieren zijn om koffie te drinken, dat het eigenlijk zonde is om na je eerste kopje te besluiten nooit meer een poging te wagen. Je vindt waarschijnlijk ook niet iedere pizza of ieder soort snoep lekker, waarom zou je dan wel alle soorten koffie over één kam scheren?

De ene koffie is de andere niet

Was je eerste kopje koffie geen succes? Dan mag je natuurlijk best besluiten dat je het gewoon niet lekker vindt, en het nooit meer drinken. Maar wil je het toch nog een kans geven, dan kun je ook eens op zoek gaan naar een variant die beter bij je past.

Was je eerste kopje gezet met filterkoffie, dan zou je eens een andere manier van zetten kunnen overwegen. Misschien wil je nog wat meer smaak, en zijn vers gebrande koffiebonen meer iets voor jou. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je de smaak juist te bitter vond. Dan kan overstappen op een andere melange al helpen, er zijn ook wat meer ‘ronde’ smaken te koop. Of je kunt eens koffie cups overwegen, en daarbij op zoek gaan naar een variant met een smaak die je goed aanstaat. Zeker in cups zit vaak meer dan koffie alleen. Er kan heel gemakkelijk een extra smaakje worden toegevoegd, wat de koffie wat zoeter, romiger of kruidiger maakt. Misschien vind je dat wél hartstikke lekker!

Is het nog wel koffie?

Mensen die dol zijn op ‘pure’ koffie, die kunnen nogal eens misprijzend kijken naar alle varianten met smaakjes en toevoegingen die te koop zijn. Zowel in de supermarkt als ook bij koffie to go restaurants is de keuze enorm, en vind je altijd wel wat varianten waar meer andere bestanddelen inzitten dan dat er koffie voor wordt gebruikt. Dat is toch geen koffie meer, menen zij.

Of ze daar gelijk in hebben, dat laten we in het midden. Want wat maakt het uit? Het enige dat echt telt, is of iemand het drankje in kwestie lekker vindt. Of het nu 100% koffie bevat of slechts 10%, als jij er lekker van kunt genieten is dit jouw ideale koffie!

 

Liefs,
Redactie Mommyonline

Volg jij mij al op Instagram?

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top