Je bent hier
Home > Columns > Loslaten

Loslaten

Door het feit dat ik als alleenstaande moeder de laatste 2 jaar zeer weinig oppas heb gehad,en als ik die al heb, dan ben ik vaak te moe om iets te ondernemen. Maar mijn dochter is geen 4 jaar meer en het wordt ook langzamerhand tijd dat ik haar wat meer los laat. Dus besloot ik dat het (veiliger/leuker) zou zijn, als ik weg ging, dat er een vriendin zou zijn. Mijn dochter Zoë wilde dolgraag dat haar beste vriendin Donna kwam logeren. Prima! Vond ik dat, ik ken het meisje al vanaf haar 3e levens jaar het is een erg leuk kind, met ook al een behoorlijke dosis verantwoordelijkheidsgevoel, voor deze leeftijd(bijna 13) Deze 2 meiden samen kun je een paar uur alleen thuislaten, zonder dat thuis, de boel wordt afgebroken.
Spannend vond ik het wel!! Mijn eerste uitje, waarbij ze alleen thuis was, weliswaar samen met haar vriendin.

Zoë vond het een geweldig plan, en enthousiasmeerde mij om het vooral heel erg laat te maken. (lees tot 23.00) Ik dook onder de douche, en maakte er nog wat van, want ik ben niet zo’n Outgoing Person. Met mijn strakste broek en makkelijkste laarzen, met platte hakken, want je zou toch eens kunnen vallen. Sprongen Dick, mijn beste maat, en ik in le Night Shift de taxi van een zeer flexibel stel, die je altijd midden in het centrum van Amersfoort weten te droppen. Ik was broodnuchter, want ik had met mezelf afgesproken niet meer dan 3 drankjes te nemen. Het was 19.45. Ik merkte dat ik het leuk vond op het terras, maar erg langzaam dronk. Na een uur zat ik nog aan het zelfde glas. Ik had dus 3 uur en een kwartier om me te vermaken. Nou lukt me dat meestal wel, die ene keer dat ik ga. Het blijft ook leuk, en je ziet altijd oude bekenden.

Hup weer de taxi gebeld en een vriend Bert, zijn auto weggebracht en daar terplekke overgestapt in hun andere taxi . Die daar al gereed stond. Lol. Hans Klok kan dit nog niet verzinnen. Er was Jazz, ja heel gezellig! Alles zat vol buiten. Inclusief een bruidje, de dorpsgek en een dichter. ook wat mannen die op de versiertoer waren. Vrijgezelle vrouwen aan de droge witte wijn waren ook alom vertegenwoordigd. Wel keek ik steeds op mijn mobiel, en om half 10 belde ik naar huis. Zoë nam braaf op. Ze zaten samen op internet youtube te kijken/luisteren, en dat natuurlijk wel op mijn laptop. Maar dat mocht. Tevreden waagde ik me aan een 2e drankje. Er schoot door me heen, dat ze nu echt groot wordt. Dat ik haar vanavond voor het eerst alleen thuis liet. Maar ik moet er wel even bij vermelden , dat we een mega stoere hond hebben . Bink heet hij, het is een kruising tussen een Pitbull en een Bordeauxdog. Ik durf haar s’avonds, zo met hem langs 12 hangjongeren te sturen. Alleen ik doe dat niet. Hij bewaakt ons met zijn leven. Waardoor ze voor mij net even wat minder alleen is. Veiligheid daar draait het om.
Maar ik heb nog even, en zie de mensen om me heen dronken worden, ik glimlach, dronken wordt ik vanavond niet. Nooit meer eigenlijk. Maar als ik om 23.00 thuis kom. Is mijn pubermeisje wel mooi ergens doorheen, en ik ook. We zijn weer een stapje verder, met het verschrikkelijk moeilijke loslaten.

4 thoughts on “Loslaten

 1. Weer gelachen!
  Ik heb er zelf geen last van, nog niet,
  blijf zo door gaan!
  Groetjes Janice

 2. Hoi hoi hè hartstikke leuk dat je ons taxi bedrijf een fijn bedrijf om door vervoerd te worden. Mvg sabrina en Ralph van taxibedrijf Leetax nigtshift in Amersfoort

 3. hoi sandra

  ik zelf heb een zoon van inmiddels 19.
  dus ik herken heel goed,dat je ze voor het eerst alleen laat,
  al is het voor een paar uur,,heel herkenbaar en heel leuk geschreven gr miranda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top